Kimerészelte ejteni a “faj” szót Orbán Viktor és lángba borult az Internet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki szerint Orbán Viktor rasszista náci, az csak szándékosan lehet ennyire ostoba. Most úgy néz ki, rengeteg hülye lett egyszerre, annál is több, mint amennyi eddig már volt. Na, de kezdjük az elején!

Orbán Viktor 3 év után újra beszédet mondott a tusnádfürdői fesztiválon, és ahogy 2019-ben az illiberális demokrácia ötletével verte ki a biztosítékot, most azzal, hogy ki merte ejteni a “faj” szót. Idézgetések helyett megmutatjuk inkább ezt a rövid részletet, amelyben erről beszélt; érdemes meghallgatni:Tehát Orbán nem tett mást most sem, mint amit 7 éve folyamatosan és állandóan mond:

a magyar kormány azt szeretné, hogy Magyarország magyar ország maradjon; a magyarok dönthessék el, milyen népekkel akarnak együttélni; de nem tartják jó útnak, ha a Kárpát medencében őshonos európaiak (magyarok és testvérnépek) helyét idővel (például a megszervezett, pénzelt és támogatott milliós migráns-invázió után) átvennék például az arabok, vagyis “az iszlám civilizáció” váltaná fel a kereszténységet.

Ahogy pedig hallani a videóban, ebben az eszmefuttatásban ugyan tényleg nem rasszokról beszélt, hanem fajokról; de vélelmezhetően azért, mert

  • a rassz kifejezés politikai értelemben “bonyolult”,
  • azonban mivel a rassz jelentése “emberfajta“; vagy “embertani fajta”, ezért
  • az egyszerűbbnek és érthetőbbnek gondolt kifejezést használta, valószínűleg azért, hogy minél szélesebb társadalmi réteg értse, amit mond.

Aki mindebből azt szűri le, hogy Orbán Viktor egy rasszista náci, aki fajelméletet vezetett elő Tusnádfürdőn, az vagy tényleg egy komplett idióta; vagy szándékosan játssza az ostobát.

Az álatlános iskolai biológia tankönyvben is azt lehet olvasni, hogy “a ma élő emberiség egyetlen fajba tartozik. Ezen a fajon belül a különböző helyi környezeti körülményekhez való alkalmazkodás eredményeként a testi jellemzőkben eltérő négy alfaj (nagyrassz) alakult ki”.

Orbán Viktor beszéde nem egyetemi székfoglaló előadás volt. Ez tény! Ehelyett egy olyan, akár az ő személyes, akár a hivatalos magyar kormányzat világpolitikai értelmezési keretét összefoglaló beszéd, amelynek célja az, hogy világosan és egyszerűen magyarázza el, mit miért tesz a magyar kormány.

Nem érdemes elvárni egy politikustól, aki a magyar történelem egyik legnagyobb, legszélesebb követőtáborával bír, hogy úgy fogalmazzon, hogy azt csak a kétdiplomával rendelkezők értsék meg. Nem! Úgy érdemes fogalmaznia, hogy azt mindenki megértse, “Mari nénitől a kétdiplomásig”. Ez pedig ezúttal is sikerült.

Aki ezt félre akarja érteni, az pedig félre is fogja. De ők meg eddig is a fidesz-fröccsöt itták.

És, hogy mi az a fidesz-fröccs? Orbán Viktor ezt is elárulta:

Előző sztori

Margaret Island koncerttel indul a Muzsikáló Udvar programja a szegedi városházán

Következő sztori

Népfelkeléstől tartanak Németországban az energiaválság miatt