Jégkockákat bekészíteni: brutális hőhullám jön Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amit a britek mindössze két napig tapasztalnak, azt mi jóval tovább fogjuk. És még csak nem is sokkal hűvösebb formában: akár 38 fok is lehet a héten, és még éjszaka is 21 fok lehet a minimum.

A bemelegítés már holnap kezdetét veszi: sok napsütés várható, kevés gomolyfelhő az ország északkeleti, keleti felén lesz az égen. Eső, zápor továbbra sem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, élénk lökések helyenként előfordulnak. Hajnalban 10-17, a szélcsendes völgyekben 7-9, délután pedig 30-35 fok lesz.

Szerdától azonban kegyetlenül ránk tör a kánikula.

Hajnalban 12-19, a szélcsendes völgyekben 9-10 fok ígérkezik, a legmelegebb órákban pedig 33-37 fok várható. Északnyugaton a déli, északkeleten az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések.

Csütörtökön és pénteken is hasonló időjárásunk lesz, annak ellenére is, hogy egy gyenge hidegfront érkezik: nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ott néhol egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon többfelé feltámad. Délután 33-38 fokos kánikulára , hajnalban 17-24 fokra számíthatunk.

(Időkép)

Előző sztori

Aláírta a katamódosításról szóló törvényt Novák Katalin

Következő sztori

Hidat foglalt a néhány száz tüntető Szegeden