Politika

Egyetlen fideszes képviselő sem jutott be az újszentiváni képviselő-testületbe

Egyetlen fideszes képviselő sem jutott be az újszentiváni képviselő-testületbe

2022. július 4., hétfő
Egyetlen fideszes képviselő sem jutott be az újszentiváni képviselő-testületbe

Mint arról a SzegedMa beszámolt, a szavazatok több mint 36 százalékát begyűjtve a független Bodó Imre nyerte az újszentiváni időközi polgármester-választást. Meglepetésre Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje csak a harmadik legtöbb szavazatot kapta, ugyanis a szegedi DK-elnök fia, Dr Binszki Olivér végzett a második helyen 33 vokssal lemaradva a győztes Bodó Imre mögött. Talán ennél is meglepőbb, hogy egyetlen kormánypárti képviselő sem jutott be a képviselő-testületbe.

Ulbert Mónika az eredményhirdetést követően a közösségi oldalán gratulált Bodó Imrének és Isten áldását kívánta munkájára.

Az újszentiváni képviselő-testület összetétele:

  • Bodó Imre (független) – polgármester
  • Kiss Gábor (Vállalkozók Egyesülete) – képviselő
  • Dr. Binszki Olivér (független) – képviselő
  • Tarjánné Kádár Piroska (Vállalkozók Egyesülete) – képviselő
  • Dr. Talpai János (Vállalkozók Egyesülete) – képviselő
  • Dunai József (Vállalkozók Egyesülete) – képviselő
  • Tóth Zoltán (Vállalkozók Egyesülete) – képviselő

Mint ismert, azért tartottak időközi választást a Szegeddel szomszédos Újszentivánon, mert a képviselő-testület feloszlatta magát, miután Putnik Lázár polgármestert letartóztatták hivatali visszaélés gyanújával. A gyanú szerint 70 millióval trükközött a volt polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.