Hírzóna

Feloszlott az újszentiváni képviselő-testület, őrizetben a polgármester

Feloszlott az újszentiváni képviselő-testület, őrizetben a polgármester

2022. február 9., szerda
Feloszlott az újszentiváni képviselő-testület, őrizetben a polgármester

Szerdai rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület. Juhász Tibor (független) alpolgármester indítványát a hétfős testület jelenlévő tagjai közül négyen támogatták, egy képviselő nemmel szavazott.

Az alpolgármester elmondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását. A Csongrád-Csanád megyei települést 2006 óta vezető Putnik Lázár (független) polgármestert pedig őrizetbe vették, ezért jelenleg nem tudja ellátni feladatait.

Juhász Tibor hangsúlyozta, a település képe és az önkormányzat anyagi helyzete is rendezett, ahhoz azonban, hogy a közhangulat megnyugodjon, a közbizalom visszatérjen, új választásra van szükség.

Szentirmay Sára jegyző közölte, a jogszabályok alapján a feloszlatásról hozott döntés a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól hatályos, majd 15 napon belül kell kitűzni az időközi választás időpontját. A községben így előreláthatólag szeptemberben tarthatnak időközi választást.

Szerda délelőtt részletesen beszámoltunk arról, hogy egy Szeged környéki település polgármesternek és két bűntársának kezdeményezték a letartóztatását - úgy tűnik, hogy Putnik Lázárról volt szó a Szegedi Járásbíróság akkori közleményében.

https://szegedma.hu/2022/02/letartoztatasban-egy-szeged-kornyeki-polgarmester

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.