Feloszlott az újszentiváni képviselő-testület, őrizetben a polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdai rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület. Juhász Tibor (független) alpolgármester indítványát a hétfős testület jelenlévő tagjai közül négyen támogatták, egy képviselő nemmel szavazott.

Az alpolgármester elmondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását. A Csongrád-Csanád megyei települést 2006 óta vezető Putnik Lázár (független) polgármestert pedig őrizetbe vették, ezért jelenleg nem tudja ellátni feladatait.

Juhász Tibor hangsúlyozta, a település képe és az önkormányzat anyagi helyzete is rendezett, ahhoz azonban, hogy a közhangulat megnyugodjon, a közbizalom visszatérjen, új választásra van szükség.

Szentirmay Sára jegyző közölte, a jogszabályok alapján a feloszlatásról hozott döntés a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól hatályos, majd 15 napon belül kell kitűzni az időközi választás időpontját. A községben így előreláthatólag szeptemberben tarthatnak időközi választást.

Szerda délelőtt részletesen beszámoltunk arról, hogy egy Szeged környéki település polgármesternek és két bűntársának kezdeményezték a letartóztatását – úgy tűnik, hogy Putnik Lázárról volt szó a Szegedi Járásbíróság akkori közleményében.

via MTI

Előző sztori

Hoppá: mégsem lesz Balázs Csaba az Agóra igazgatója

Következő sztori

Szabics Imre: Kívánom, hogy Szegednek legyen első osztályú csapata