Aláírta a katamódosításról szóló törvényt Novák Katalin

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi születésű államfő elmondása szerint alaposan megfontolta a jogszabály kifogásolhatóságát, még mielőtt aláírta volna.

Aláírta a katát megváltoztató törvényjavaslatót Novák Katalin. Azt a javaslatot, mely ellen éppen most tüntetnek Szegeden másodízben.

,,Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is.”

– kezdi az erről szóló Facebook-posztját az államfő.

Szerinte a törvényváltoztatás célja ,,aligha vitatható”, ugyanakkor érzékeli a felháborodást a törvénymódosítás körül, továbbá, hogy sokak számára jelent nehézséget az új helyzethez való alkalmazkodás.

,,Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.” – írja.

Ebből kifolyólag elmondása szerint megbeszélést folytatott a kormánnyal és a kormányfővel, és ígéretet kapott: a részletszabályozásokkal ,,megnyugtató” válaszokat kapnak az állampolgárok a felmerülő kérdésekre.

Novák Katalin hozzáteszi: válsághelyzetben az a helyes, ha az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

Előző sztori

Märcz Tamás nem marad a férfi vízilabda-válogatott élén

Következő sztori

Jégkockákat bekészíteni: brutális hőhullám jön Szegedre