Politika

Aláírta a katamódosításról szóló törvényt Novák Katalin

Aláírta a katamódosításról szóló törvényt Novák Katalin

2022. július 18., hétfő
Aláírta a katamódosításról szóló törvényt Novák Katalin

A szegedi születésű államfő elmondása szerint alaposan megfontolta a jogszabály kifogásolhatóságát, még mielőtt aláírta volna.

Aláírta a katát megváltoztató törvényjavaslatót Novák Katalin. Azt a javaslatot, mely ellen éppen most tüntetnek Szegeden másodízben.

,,Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is."

- kezdi az erről szóló Facebook-posztját az államfő.

Szerinte a törvényváltoztatás célja ,,aligha vitatható", ugyanakkor érzékeli a felháborodást a törvénymódosítás körül, továbbá, hogy sokak számára jelent nehézséget az új helyzethez való alkalmazkodás.

,,Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket." - írja.

Ebből kifolyólag elmondása szerint megbeszélést folytatott a kormánnyal és a kormányfővel, és ígéretet kapott: a részletszabályozásokkal ,,megnyugtató" válaszokat kapnak az állampolgárok a felmerülő kérdésekre.

Novák Katalin hozzáteszi: válsághelyzetben az a helyes, ha az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.