Majomhimlő-diktatúrát emleget a Mi Hazánk

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője arról beszélt: az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) egy “ránk erőltetett paktum” révén “átvenné a hatalmat a nemzetállamok fölött”, ezért “őszre már kitalálták nekünk a majomvírust”.

Hozzátette: az új kór ismét hivatkozási alap lehet rendkívüli intézkedésekre, és a még nem létező világjárványra hivatkozva máris milliónyi oltást vásároltak.

A Mi Hazánk politikusa szerint első lépésként el kell kerülni, hogy a koronavírus-járvány idején bevezetett korlátozásokhoz hasonló intézkedések épjenek életbe, hiszen így kiküszöbölhető vagy csökkenthető egy, a covid idején tapasztalthoz hasonló gazdasági visszaesés, különösen, hogy Magyarország például mezőgazdasági termékekből önellátó lehetne.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Müller Cecília kedden jelentette be, hogy Magyarországon is azonosították a majomhimlőt egy 38 éves férfinél. Az országos tisztifőorvos csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában elmondta, a majomhimlő emberről emberre nagyon nehezen terjed, csak akkor, ha közeli kontaktusba kerülünk másokkal. 

Müller Cecília elmondta, hogy nem kell félni, mint korábban a koronavírus esetében, hogy átadjuk a betegséget másnak.

AZONBAN SZÜKSÉGES, HOGY A BETEG KARANTÉNBAN LEGYEN, ÉS EL LEGYEN KÜLÖNÍTVE AZ EGÉSZSÉGES EMBEREKTŐL.

Előző sztori

Kártérítést kaphatnak a gazdák: a migránsok és az időjárás okozott károkat

Következő sztori

Megtisztelő fogadtatásban volt része Novák Katalinnak Berlinben