Politika

Majomhimlő-diktatúrát emleget a Mi Hazánk

Majomhimlő-diktatúrát emleget a Mi Hazánk

2022. június 2., csütörtök
Majomhimlő-diktatúrát emleget a Mi Hazánk

Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője arról beszélt: az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) egy "ránk erőltetett paktum" révén "átvenné a hatalmat a nemzetállamok fölött", ezért "őszre már kitalálták nekünk a majomvírust".

Hozzátette: az új kór ismét hivatkozási alap lehet rendkívüli intézkedésekre, és a még nem létező világjárványra hivatkozva máris milliónyi oltást vásároltak.

A Mi Hazánk politikusa szerint első lépésként el kell kerülni, hogy a koronavírus-járvány idején bevezetett korlátozásokhoz hasonló intézkedések épjenek életbe, hiszen így kiküszöbölhető vagy csökkenthető egy, a covid idején tapasztalthoz hasonló gazdasági visszaesés, különösen, hogy Magyarország például mezőgazdasági termékekből önellátó lehetne.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Müller Cecíliakedden jelentette be, hogy Magyarországon is azonosították a majomhimlőt egy 38 éves férfinél. Az országos tisztifőorvos csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában elmondta, a majomhimlő emberről emberre nagyon nehezen terjed, csak akkor, ha közeli kontaktusba kerülünk másokkal.

Müller Cecília elmondta, hogy nem kell félni, mint korábban a koronavírus esetében, hogy átadjuk a betegséget másnak.

AZONBAN SZÜKSÉGES, HOGY A BETEG KARANTÉNBAN LEGYEN, ÉS EL LEGYEN KÜLÖNÍTVE AZ EGÉSZSÉGES EMBEREKTŐL.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.