Politika

Kovács Zoltán: Idióta, aki a gyereket hibáztatja a politikai megnyilvánulásokért

Kovács Zoltán: Idióta, aki a gyereket hibáztatja a politikai megnyilvánulásokért

2022. június 6., hétfő
Kovács Zoltán: Idióta, aki a gyereket hibáztatja a politikai megnyilvánulásokért

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a brit sajtóvisszhangra reagált, akik a budapesti focimeccsre látogató gyerekeket okolták politikai megnyilvánulásokért.

Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésen történtek miatt – ezt írta Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Twitteren.

A magyar válogatott szombat este – közel 60 év után először – 1–0 ra legyőzte Angliát. A zárt kapus meccsre 14 év alatti gyermekeket és kísérőiket engedték be, a mérkőzés előtt azonban így is kifütyülték az angol válogatottat, miközben a játékosaik rasszizmus elleni küzdelem jegyében térdre ereszkedtek. Az esetről az összes nagyobb brit lap beszámolt.

A BBC hangsúlyozta, hogy a füttyszót tisztán lehet hallani az egész stadionban, és különösen annak fényében volt ironikus a véleménynyilvánítás, hogy a magyar válogatottnak a szurkolók rasszista, homofób megnyilvánulásai miatt kellett zárt kapus meccset játszaniuk. Szerintük az eset azt is kérdésessé teszi, hogy az UEFA szabályait miért lehet addig csűrni-csavarni (a 14 éven aluliak zárt kapus részvételét illetően), hogy ilyen helyzet is előfordulhat. 

Bárki, aki azt gondolja, hogy a budapesti focimeccsre látogató gyerekeket okolni lehet bármilyen politikai megnyilvánulásért, egy igazi idióta

– ezt már Kovács Zoltán írta a brit sajtó cikkeire reagálva.

Hozzátette: gratulál a válogatottnak a győzelemhez, és „a 35 ezer gyerekeknek is járt a taps”.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a meccs után azt mondta: szerinte a fiatalok nem is tudhatják azt, hogy mit jelent a térdelés gesztusa, és csak az idősebbek befolyására kezdtek el fütyülni. 

Conor Coady, az angol válogatott védője azt mondta: rendkívüli csalódást okozott nekik a füttyszó, de ennek ellenére sem fognak felhagyni a térdeléssel, mert szerintük az egy fontos üzenetet közvetít.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy miért tesszük

– fogalmazott.

Forrás: index.hu
Borítókép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.