Kocsis Máté: Az elért eredmények megvédéséhez a pártoknak és a frakcióknak is hozzá kell járulniuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország elért eredményeinek megvédésében részt kell vennie mindenkinek, aki csak tud, így a pártoknak és a frakcióknak is – indokolta az országgyűlési törvény, valamint a házszabály módosítását az egyik előterjesztő, a Fidesz frakcióvezetője kedden a parlamentben.

Kocsis Máté az előterjesztések együttes általános vitájában azt mondta: 3 milliárd forintot vonnának el a baloldali pártoktól és 2 milliárd forintot a jobboldali pártoktól. Ha a jelenlegi szabályok nem változnának, akkor ennyivel kerülnének többe a pártok – tette hozzá. 

Ismertetése szerint valamennyi parlamenti frakció működési kerete csökken és a támogatások számítási módja is jobban tükrözi majd a választáson való részvétel formáját. Kifejtette:    a frakciónak ezentúl nem járna külön támogatás, csak a közös lista kapna támogatását.

Szerinte így a választók akarata is jobban érvényesül, mivel az a közös lista mandátumszerzésére és nem az egyes frakció létrejöttére irányult.

Egy másik előterjesztő, Hargitai János (KDNP) azt mondta, céljuk tovább erősíteni az uniós integrációt a vagyonnyilatkozattételi szabályok egységesítésével. Az új nyilatkozatban a képviselőknek a jövedelmükről és az érdekeltségeikről kell számot adniuk, míg a vagyonukról nem – közölte.

Előző sztori

Akkora pronyó a Jobbik megyei elnöke, hogy az a Holdról is látszik!

Következő sztori

Lendületben a jobboldal, romokban a baloldal