Szórakozás

Jelmezes felvonulással nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum Cowboy-kiállítása

Jelmezes felvonulással nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum Cowboy-kiállítása

2022. június 21., kedd
Jelmezes felvonulással nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum Cowboy-kiállítása

Cowboyok és indiánok felvonulására invitálják a közönséget a szegedi Múzeumok Éjszakáján, június 25-én. Ekkor nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum „A legendás vadnyugat” című kiállítása, melynek kapcsán cowboynak és indiánnak öltözött jelmezeseket várnak egy belvárosi felvonulásra. A menet közben western kaszkadőrök bemutatóját is láthatják az érdeklődők.

A Kultúrpalota közleménye szerint az este különlegessége egy cowboy-indián felvonulás lesz.

A Móra Ferenc Múzeum várja mindazokat, akik indiánnak vagy cowboynak öltözve szeretnének csatlakozni a menethez és azokat is, akik jelmez nélkül vennének részt a különleges eseményen.

20 órakor tartják a gyülekezőt a Dugonics téren, majd a Kárász utcán keresztül vonulnak át a múzeumhoz. A menet többször is meg fog állni: western kaszkadőrök tartanak majd bemutatót több alkalommal.

A legötletesebb, legkreatívabb jelmezesek ajándék belépőjegyet kapnak a cowboy-indián kiállításra, valamint a Múzeumok Éjszakája színpadán is bemutatják őket.

A Múzeumok Éjszakájára fegyverbemutatóval, izgalmas „kultúr-stand uppal” is készülnek a Móra-múzeum előtti színpadon. A Vármúzeumban indián játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat, a Fekete házban pedig megnyílik a fortélyos játéktár fizikai és biológiai érdekességekkel. Az este folyamán folyamatosan zajlanak majd a tárlatvezetések a Móra Ferenc Múzeum, a Vármúzeum és a Fekete ház kiállításaiban. Mindhárom kiállítóhely 18 órakor nyitja meg kapuit és egészen éjjel 1 óráig nyitva tart majd.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.