Jelmezes felvonulással nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum Cowboy-kiállítása

Cowboyok és indiánok felvonulására invitálják a közönséget a szegedi Múzeumok Éjszakáján, június 25-én. Ekkor nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum „A legendás vadnyugat” című kiállítása, melynek kapcsán cowboynak és indiánnak öltözött jelmezeseket várnak egy belvárosi felvonulásra. A menet közben western kaszkadőrök bemutatóját is láthatják az érdeklődők.

A Kultúrpalota közleménye szerint az este különlegessége egy cowboy-indián felvonulás lesz.

A Móra Ferenc Múzeum várja mindazokat, akik indiánnak vagy cowboynak öltözve szeretnének csatlakozni a menethez és azokat is, akik jelmez nélkül vennének részt a különleges eseményen.

20 órakor tartják a gyülekezőt a Dugonics téren, majd a Kárász utcán keresztül vonulnak át a múzeumhoz. A menet többször is meg fog állni: western kaszkadőrök tartanak majd bemutatót több alkalommal.

A legötletesebb, legkreatívabb jelmezesek ajándék belépőjegyet kapnak a cowboy-indián kiállításra, valamint a Múzeumok Éjszakája színpadán is bemutatják őket.

A Múzeumok Éjszakájára fegyverbemutatóval, izgalmas „kultúr-stand uppal” is készülnek a Móra-múzeum előtti színpadon. A Vármúzeumban indián játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat, a Fekete házban pedig megnyílik a fortélyos játéktár fizikai és biológiai érdekességekkel. Az este folyamán folyamatosan zajlanak majd a tárlatvezetések a Móra Ferenc Múzeum, a Vármúzeum és a Fekete ház kiállításaiban. Mindhárom kiállítóhely 18 órakor nyitja meg kapuit és egészen éjjel 1 óráig nyitva tart majd.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Előző sztori

Rejtélyes anomáliák a 9-es troli új útvonalán

Következő sztori

Az év tetejére érkeztünk