Videó, Fotók!

Egyedülálló indián tolldíszeket és békepipákat is láthatunk a szegedi vadnyugat-kiállításon

Gőzerővel halad a szegedi cowboy és indián-kiállítás építése a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Múlt héten a SzegedMa beszámolt róla, hogy Bud Spencer és Tom Selleck relikviákkal is találkozhatunk a szegedi cowboy kiállításon. A kultúrpalota szakemberei azóta is több kiállítótérben dolgoznak egyszerre: a tárgyak egy része már vitrinbe került, zajlik a különböző grafikai elemek elkészítése és elhelyezése, a tárgyak installálása. A kiállítás fontos részét képezi az indiánok világának bemutatása. A tárlaton a Néprajzi Múzeumból kölcsönzött eredeti indián relikviákat is láthat a közönség: tolldíszeket, békepipát és a pipázás további kellékeit, amuletteket, fegyvereket. Emellett megismerhetjük az öltözködésüket, viseleteiket is eredeti bőingen, ágyékkötőn és további ruhadarabokon keresztül.

A tárlaton a magyar indián közösség tagjai által készített tárgyakat is bemutatnak, például gyermek és felnőtt mokaszinokat, használati tárgyakat, teljes viselet-rekonstrukciókat.

A kiállításon különböző tematikus blokkokkal kívánják az indiánok világát szemléltetni: a viseleteken túl a gyermekkor világát, az indián fegyvereket és harcászatot, a kézművesség érdekességeit is megismerhetik az érdeklődők. A kiállítóteremben folyamatosan eredeti indián fotókat vetítenek majd, mellyel megidézik a régi idők indián világát.

Sándor Judit fotói:

Előző sztori

A középiskolásokat is megszólítják a civil értékek

Következő sztori

Bérbe adnák a Cserepes sori piacot