Politika

Zelenszkij csak Putyinnal tárgyalna

Zelenszkij csak Putyinnal tárgyalna

2022. május 13., péntek
Zelenszkij csak Putyinnal tárgyalna

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy csak közvetítők nélkül hajlandó tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Zelenszkij megjegyezte, hogy a Putyinnal való tárgyalások kérdése napról napra bonyolultabbá válik. Emellett szerinte maga az ukrán társadalom sem áll pozitívan az ukrán és az orosz elnök közötti tárgyalásokhoz.

Kész vagyok beszélni Putyinnal. De csak vele. Mindenféle közvetítő nélkül

-emelte ki a Rai 1 olasz tévécsatornának adott interjúban.

Arra a kérdésre, hogy Ukrajna milyen békét akar, Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszországnak tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását és területi integritását, hagyományait és népét, nyelvét és függetlenségét.

Mindezt megsértette az Orosz Föderáció. Helyre kell állítani a határokat. Mit jelent ez? Vonja ki a csapatait. Nem azt mondom, hogy vissza kell adni mindent, amit kifosztottak. Nem ezek az igazi értékek. Azok az emberi életek

– fogalmazott az ukrán elnök.

Forrás: index.hu
Borítókép: mandiner.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.