Szegedi műhelyek és kiválóságok csatlakoztak az MTA-hoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak Karikó Katalin, hanem további három szegedi oktató került be a Magyar Tudományos Akadémia tagjai közé.

Kovács Zoltán, M. Tóthné Farsang Andrea és Németh T. Enikő is akadémikusként erősíti a Szegedi Tudományegyetem közösségét – Karikó Katalin mellett. Ezen kívül az SZTE 9 intézete nyerte el az ,,MTA Kiváló Kutatóhely” minősítést.

Az MTA 195. közgyűlésén a közös akadémiai jelöltlistára felkerült 110 kutató közül választotta meg az Akadémikusok Gyűlése a tudós testület új – rendes, levelező, külső és tiszteleti – tagjait. A levelező tagok közül rendes tag lett Kovács Zoltán, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszékének kutatóprofesszora, tanszékvezető egyetemi tanár, akinek fő érdeklődési területe a társadalomföldrajz.

A levelező tagok közé került a magyar nyelv pragmatikájával és az elméleti nyelvészettel foglalkozó Németh T. Enikő, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Általános Nyelvészeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára; valamint M. Tóthné Farsang Andrea, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék egyetemi tanára, aki a természetföldrajzra fókuszál.

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar három intézete, azaz: az SZTE SZAOK Biokémiai Intézet, továbbá a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, valamint az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet.

Ugyanebbe a körbe került az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar; valamint az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Neveléstudományi Intézet.

E körbe került az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar; valamint az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Neveléstudományi Intézet.

Előző sztori

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a jégkorong-vb-n!

Következő sztori

Ma a történelemmel folytatódnak az érettségik