Közélet

Rég vitázott a közgyűlés ilyen kemény témákról

Rég vitázott a közgyűlés ilyen kemény témákról

2022. május 6., péntek
Rég vitázott a közgyűlés ilyen kemény témákról

Ritkán fordul elő, hogy egy-egy előterjesztés egy kisregény hosszúságát tegye ki nagyjából - márpedig a mostaniak esetében kettő ilyen is előfordul, ezek pedig várhatóan a mai gyűlés legvitatottabb pontjai is lesznek:

  • Az új Szervezeti és Működési Szabályzat 37 oldalas,
  • az új lakásrendelet pedig 67.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke az új SZMSZ-t alkotmányellenesnek nevezte a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ezt többek között arra hivatkozva jelentette ki, hogy a módosított SZMSZ pontjai közt szerepel, hogy a bizottsági tagok szavazásra nem jogosult tagjai mindössze 3 perces időintervallumban szólhatnak hozzá egy vitaponthoz, továbbá, ha valakinek a javaslatát elutasítják, akkor annak a javaslatnak a témájában 6 hónapig nem indítványozhat új javaslatot.

Ugyanakkor a helyi ellenzék többször is felszólalt amellett, hogy új lakásrendelet van szükség, ami most valósággá válhat. Fontos megjegyezni azonban, hogy ez inkább a megyei Kormányhivatal javaslatainak, és az IKV Zrt. több vesztes polgárjogi perének következménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.