Politika

Ők lehetnek az új államtitkárok

Ők lehetnek az új államtitkárok

2022. május 23., hétfő
Ők lehetnek az új államtitkárok

A múlt szerdai és csütörtöki miniszteri meghallgatásokon felröppent néhány név.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter arról számolt be, hogy korábbi miniszteri helyettese és parlamenti államtitkára, Orbán Balázs politikai igazgatóként a miniszterelnök mellett fog dolgozni a következő ciklusban. Őt Fürjes Balázs váltja majd, aki az előző ciklusban Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárként tevékenykedett. A közigazgatási államtitkárságnál nem tervez változást, továbbra is Janó Márk Ádám tölti be a pozíciót.

Palkovics Lászlótechnológiai és ipari miniszterjelölt közölte, hogy Koncz Zsófia parlamenti államtitkárként, míg Vitézy Dávid közlekedési, Steiner Attila energetikai és klímaügyi, Kutnyánszky Zsolt iparpolitikai, foglalkoztatási és digitalizációi, Raisz Anikó környezetvédelmi államtitkár lehet. A Minisztérium közigazgatási államtitkára Gazsó Balázs lesz.

Varga Mihály minisztériumában változatlanul Banai Péter Benő marad az államtitkár, az adópolitikáért Izer Norbert felelhet majd államtitkárként.

Nagy Mártongazdaságfejlesztési miniszter-jelölt tervei szerint helyettese és egyben egyik államtitkára Fónagy János lenne, másik két államtitkára pedig Lóga Máté és Túri Anikó.

A honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf parlamenti államtitkárának Vargha Tamást, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzését felelős államtitkárát kérte fel. Pintér Sándor parlamenti államtitkára Rétvári Bence lesz.

Lázár János építési és beruházási miniszter helyettese és parlamenti államtitkára Csepreghy Nándor, közigazgatási államtitkára a Csongrád-Csanád megyei Kormányhivatalt vezető Juhász Tünde, építésügyi államtitkára pedig Lánszki Regő építészmérnök lesz.

Navracsics Tibor három államtitkárral dolgozik: az uniós fejlesztéspolitika területével Ágostházy Szabolcs, a parlamenti államtitkári feladatokkal Latorcai Csaba, a területfejlesztési területtel pedig Mayer Gábor foglalkozik majd.

Csák János,a kultúráért és innovációért felelős miniszteri poszt várományosa egyedül arról beszélt, hogy Hoppál Péter felel majd a kulturális ügyekért, de meghallgatáson ott ült a társaságában György László, Hankó Balázs, Pölöskei Gáborné és Vitályos Eszter is.

Szijjártó Péterkülgazdasági és külügyminiszter egyelőre annyit közölt, hogy a paksi beruházásért korábban tárca nélküli miniszteri rangban felelős Süli János, a KKM államtitkáraként folytatja munkáját. Rogán Antal minisztériuma alatt a polgári nemzetbiztonsági szolgálat feladatainak államtitkára, Papp Károly kap feladatot.

A többi miniszter nem nyilatkozott az államtitkárairól.

(Infostart)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.