Megrázó részletek derültek ki a szegedi kenus haláláról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 19 évesen elhunyt vb-ezüstérmes kenus, Csánki Márk édesanyja a Blikknek nyilatkozott a balesetről.

Mint arról mi is írtunk, Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület fiatal kenusa péntek este hunyt el autóbalesetben. Az MTI információi szerint az M5-ös autópálya 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion ismeretlen okokból megállt, majd beléhajtott egy mögötte jövő furdon, ami aztán az árokba borult. Emögött a furgon mögött volt az a személygépkocsi, amiben Csánki Márk ült.

Az autót a kenus barátnője vezette, aki a baleset elkerülése érdekében balra kormányozott és a szalagkorlátnak csapódott. Ő válságos állapotban kórházba került, a fiatal sportoló azonban a helyszínen életét vesztette.

Édesanyja most azt mondta: először a fia barátnőjének szüleitől értesültek arról, hogy baleset történt, majd hiába hívták a kórházat, azt felelték, Márkot nem vitték be.

,,Megszakad a szívem, de még fel sem, hogy a fiam nem jön haza többé” – idézi az édesanyát a Blikk.

A lányt már felébresztették a mélyaltatásból, de még nem mondták el neki, hogy barátja nem élte túl a balesetet. Csánki Márk Szegeden élt családjával, az érettségire készült. A bátyja és a szintén kenus 17 éves öccse is összetörtek. Utóbbi azt nyilatkozta, ezentúl minden versenyen érte fog küzdeni.

(Blikk)

Előző sztori

Nagyon terjed a majomhimlő, de lesz belőle világjárvány?

Következő sztori

Egészen csütörtökig nyári időre lehet számítani