Egyetem

Megjelentek az Atlétikai Centrum látványtervei

Megjelentek az Atlétikai Centrum látványtervei

2022. május 13., péntek
Megjelentek az Atlétikai Centrum látványtervei

Nem csak a beruházás, de a látványtervek is megjelentek a Hattyas sori atlétikai központról.

Aterületen kialakítanak egy 400 méteresatlétikai pályát, közepén füves területtel és külön dobópályával. Acélegyenes hosszában egy kétszintes épület lesz, az alsó szinten futófolyosóval,a felsőn pedigkiszolgáló helyiségekkel.

A kétszintes fejépületben találhatókaz öltözők, irodák, orvosi helyiség, gépészet és raktár, valamint független, külső megközelítéssel egy minimális közönségforgalmi mosdó. A másik egység maga a futófolyosó, ami6 futópályával, annak végében egy magasugró résszel lesz ellátva.A lelátón 400-an férnek el a tervek szerint.

A látványtervekről készült teljes galéria itt tekinthető meg.

Az, hogy a Centrum a Hattyas soron lesz, 2017-ben dőlt el. Az 1,6 milliárdos támogatást elnyert projektről a Szegedi Tudományegyetem korábban azt írta, hogyaz atlétika pálya8 sávos és rekortán borítású lesz, a fedett futófolyosó pedig80x10 méteres.A pálya belsejében a füves labdarúgópálya mellett a technikai számokat kiszolgáló területek, így például súlylökő, gerelyhajító, diszkoszvető, kalapácsvető, magasugró, távolugró és gyakorlópályák is helyet kapnak. Az öltözőblokk 80-100 fő befogadására lesz képes.

Az atlétikaicentrum előnyeit az ígéret szerint az SZTE hallgatói mellett az egyetemi sportegyesületek, Szegedpolgárai, amatőr és versenysportolói, valamint a szegedi közoktatásban tanulók is élvezhetik majd, illetve hazai és nemzetközi versenyeknek is otthont ad.

(Építészfórum)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.