Megjelentek az Atlétikai Centrum látványtervei

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a beruházás, de a látványtervek is megjelentek a Hattyas sori atlétikai központról.

A területen kialakítanak egy 400 méteres atlétikai pályát, közepén füves területtel és külön dobópályával. A célegyenes hosszában egy kétszintes épület lesz, az alsó szinten futófolyosóval, a felsőn pedig kiszolgáló helyiségekkel. 

A kétszintes fejépületben találhatók az öltözők, irodák, orvosi helyiség, gépészet és raktár, valamint független, külső megközelítéssel egy minimális közönségforgalmi mosdó. A másik egység maga a futófolyosó, ami 6 futópályával, annak végében egy magasugró résszel lesz ellátva. A lelátón 400-an férnek el a tervek szerint.

A látványtervekről készült teljes galéria itt tekinthető meg.

Az, hogy a Centrum a Hattyas soron lesz, 2017-ben dőlt el. Az 1,6 milliárdos támogatást elnyert projektről a Szegedi Tudományegyetem korábban azt írta, hogy az atlétika pálya 8 sávos és rekortán borítású lesz, a fedett futófolyosó pedig 80×10 méteres. A pálya belsejében a füves labdarúgópálya mellett a technikai számokat kiszolgáló területek, így például súlylökő, gerelyhajító, diszkoszvető, kalapácsvető, magasugró, távolugró és gyakorlópályák is helyet kapnak. Az öltözőblokk 80-100 fő befogadására lesz képes.

Az atlétikai centrum előnyeit az ígéret szerint az SZTE hallgatói mellett az egyetemi sportegyesületek, Szeged polgárai, amatőr és versenysportolói, valamint a szegedi közoktatásban tanulók is élvezhetik majd, illetve hazai és nemzetközi versenyeknek is otthont ad.

(Építészfórum)

Előző sztori

Nagyon megdrágulhat a tojás, és ennek több oka is van

Következő sztori

Árulók a baloldalon? Márki-Zay leleplezésre készül