Közlekedés

Lezárná a teljes rakpartot Karácsony, Szegeden is ez lesz akkor?

Lezárná a teljes rakpartot Karácsony, Szegeden is ez lesz akkor?

2022. május 15., vasárnap
Lezárná a teljes rakpartot Karácsony, Szegeden is ez lesz akkor?

Számos ponton volt már tetten érhető korábban Szegeden az, mintha valamiért Karácsony Gergely remek ötleteit szerették volna leképezni ide is. Most újabb ötlettel állt elő a főpolgármester, aki szerint a budapestiek többsége örülne annak, ha a gyalogosoké lenne a rakpart.

"Egy friss közvélemény-kutatás most azt bizonyítja, hogy többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak"

- írta Facebook-oldalán teljesen komolyan Karácsony Gergely.

Megint akcióba lép a Zöld tanácsnok?

Szegeden Mihálik Edvinnek, a Zöld város programért felelős tanácsnoknak szoktak lenni hasonlóan jó ötletei (mint például a Pécsett már jól bevált napvitorlák Kárász utcai felpattintása), volt is rá példa, hogy Szegeden is kipróbálták, milyen az, amikor az autós forgalom helyett a sétálgatóké a rakpart.

Ez azonban nem lett osztatlan siker, sőt, igen komoly balhé lett az akcióból.

Igyekszünk utána járni annak, hogy idén tervez-e hasonlót az önkormányzat. Ha válaszolnak kérdéseinkre, ha nem, akkor is beszámolunik róla hamarosan. Addig is visszaidézzük, hogyan fogadták a szegediek korábban a Huszár Mátyás rakpart autótlanítását:

https://szegedma.hu/2020/07/ennyire-megosztja-a-szegedieket-a-rakpart-lezarasa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.