Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Tápai: Átgondolatlan politikai magánakció eredménye a rakpart lezárása

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tápai Péter, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint átgondolatlan döntés kivonni a városi közlekedésből a Huszár Mátyás rakpartot. Úgy véli, egységes belváros-koncepcióra van szükség, nem átgondolatlan politikai magánakciókra.

– Kétszer is javasoltuk a belváros-koncepciót a közgyűlésnek, egyik alkalommal sem jelentkezett Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok – kezdte Tápai. – Azt szeretnénk, hogy ne ad hoc jelleggel hozzanak ilyen döntéseket, hanem legyen egy egységes koncepció, amelynek mentén zajlik a városfejlesztés – tette hozzá.

Tápai úgy véli, a városi közlekedés szempontjából észszerűtlen döntés lezárni a rakpartot az autóforgalom elől.

– Lehet, hogy Mihálik képviselő úr nem járt mértanórára, mert akkor tudná, hogy a legrövidebb út a patkó két vége között van. Észszerűtlen kivenni a közlekedési útvonalból a rakpartot. Csak azért, mert Karácsony Gergely lezáratta a budapesti rakpartot, most Szegeden is ezt teszik. Hozzon önálló, Szegedhez méltó javaslatot és azt majd támogatni fogjuk – fogalmazott. Hozzátette, véleménye szerint veszélyforrást jelenthet, hogy a rakparton sétáló gyerekek közé a kerékpárosok behajthatnak.

Tápai reagált Mihálik azon kijelentésére is, miszerint a Fidesz-frakció nem tudja, mit csináljon a rakparttal.

– A frakció nagyon is tudja a dolgát, a képviselők egyenként is tudják a dolgukat. Mindenkinek van egy saját elképzelése, de összességében a frakció egységesen hisz abban, hogy egy átfogó belváros-koncepciót kell kidolgozni és nem szabad átgondolatlan magánakciókat végrehajtani politikai haszonszerzés céljából – mondta a frakcióvezető.

Rámutatott arra is, hogy a Partfürdő kikötőjénél jelentkező problémákból kiindulva elképzelhető, hogy a rakpart lezárása is hasonlóan átgondolatlan szakmai döntés eredménye.

 

Előző sztori

Elhunyt egy idős beteg, hattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Következő sztori

Emberkereskedelemmel vádolnak egy szegedi nőt és fiatalkorú bandáját

Legutóbbi hasonló cikkek