Közélet

Kinek éri meg a Freeszfe egyesület szegedi vizsgája?

Kinek éri meg a Freeszfe egyesület szegedi vizsgája?

2022. május 26., csütörtök
Kinek éri meg a Freeszfe egyesület szegedi vizsgája?

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Barnák László írta közösségi oldalán, hogy ma este a Freeszfe zenés rendező szakos hallgatói vizsgáznak a Szegedi Nemzeti Színházban. Az igazgató azt írja, hogy a Nagyszínházban hat hallgató mutatja meg magát először az opera műfajában, 15 részlet hangzik el 10 különböző operából, 3 különféle korszakból, 22 magánénekes kórustag közreműködésével.

Arról nem írt bejegyzésében, hogy hogyan talált egymásra a civil szervezet és a városi intézmény, ki szorgalmazta az együttműködést. Ez azért fontos kérdés, mert úgy tudjuk, hogy a színházat kibérelni

egy estére milliós költséget jelenthet, hiszen a bérletidíj mellett a rezsi és az egyéb műszaki költséget, az üzemeltetésben és a színpadon közreműködők honoráriumát is ki kell fizetni.

Előfordulhat egy olyan megegyezés, hogy a jegybevételről lemondanak a bérlők és azt egy az egyben a színház kapja meg. Megnéztük, a ma esti előadásra bőséggel lehet még jegyet venni, még a belépők negyede sem kelt el csütörtökön délelőtt. A jegyeket 1000 forintért lehet megvásárolni, így telt ház estén is alig bruttó 700 ezer forint lenne a bevétel.

Régóta hallani Szegeden, hogy a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri összevonása nem éppen sikertörténet. Információnk szerint a monstre cég anyagi gondokkal küzd, aminek csak egyik és a kisebb okozója a koronavírus okozta bevételkiesés. Ennek kapcsán kérdés, hogy

a Freeszfe egyesület befogadása milyen haszonnal jár az intézménynek?

Kérdéseket küldtünk Barnák Lászlónak, ha választ kapunk, azt megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.