Kinek éri meg a Freeszfe egyesület szegedi vizsgája?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Barnák László írta közösségi oldalán, hogy ma este a Freeszfe zenés rendező szakos hallgatói vizsgáznak a Szegedi Nemzeti Színházban. Az igazgató azt írja, hogy a Nagyszínházban hat hallgató mutatja meg magát először az opera műfajában, 15 részlet hangzik el 10 különböző operából, 3 különféle korszakból, 22 magánénekes kórustag közreműködésével.

Arról nem írt bejegyzésében, hogy hogyan talált egymásra a civil szervezet és a városi intézmény, ki szorgalmazta az együttműködést. Ez azért fontos kérdés, mert úgy tudjuk, hogy a színházat kibérelni

egy estére milliós költséget jelenthet, hiszen a bérletidíj mellett a rezsi és az egyéb műszaki költséget, az üzemeltetésben és a színpadon közreműködők honoráriumát is ki kell fizetni.

Előfordulhat egy olyan megegyezés, hogy a jegybevételről lemondanak a bérlők és azt egy az egyben a színház kapja meg. Megnéztük, a ma esti előadásra bőséggel lehet még jegyet venni, még a belépők negyede sem kelt el csütörtökön délelőtt. A jegyeket 1000 forintért lehet megvásárolni, így telt ház estén is alig bruttó 700 ezer forint lenne a bevétel.

Régóta hallani Szegeden, hogy a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri összevonása nem éppen sikertörténet. Információnk szerint a monstre cég anyagi gondokkal küzd, aminek csak egyik és a kisebb okozója a koronavírus okozta bevételkiesés. Ennek kapcsán kérdés, hogy

a Freeszfe egyesület befogadása milyen haszonnal jár az intézménynek?

Kérdéseket küldtünk Barnák Lászlónak, ha választ kapunk, azt megírjuk.

Előző sztori

Hétvégén ismét Szeged lesz a kajak-kenu fővárosa

Következő sztori

Kormányinfó: péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen a magyar kutakon