Közélet

Ez lenne a demokrácia szegedi módra

Ez lenne a demokrácia szegedi módra

2022. május 3., kedd
Ez lenne a demokrácia szegedi módra

A címben szereplő mondattal zárta mai Facebook-bejegyzését Chovanecz Kata. A Fidesz önkormányzati képviselője fölötte felteszi azt a kérdést, amit mi is felteszünk: Szeged szabad város?

A politikus azt sérelmezi, hogy miközben (szólás)szabadságot hirdet a polgármester, addig a Városi Televízióba meghívást talán évente egy-egy alkalommal, ha kapnak a közgyűlés ellenzéki képviselői, emellett a közpénzből finanszírozott netes felületen szinte meg sem jelenhetnek, vagy ha mégis, akkor kizárólag becsmérlő, lejárató cikkekben.

Ez az amit most „megfejelt” a városvezetés.

„A pénteki közgyűlés elé kerülő új Szervezeti és Működési Szabályzatban többek között lecsökkentik az éves közgyűlések számát,

a bizottsági üléseken - ha nincs szavazati joga az adott önkormányzati képviselőnek - napirendenként 3 percet beszélhet ezután és a közgyűlésében az elnök megvonhatja a napirendhez való további hozzászólás lehetőségét akkor, ha úgy véli, nem méltó a képviselő viselkedése a közgyűléshez”-írja bejegyzésében.

„Még hogy “képviselőbarátabb” SzMSz-e lesz a képviselő testületnek?! Nem úgy tűnik.”-jegyezte meg.

A főszerkesztő nem érti, pedig...

A bejegyzés alatt Garai Szakács László azt írja, hogy az általa főszerkesztett városházi propaganda lap és a város szócsöveként működő televízió nem kap meghívókat a Fidesz-KDNP eseményekre, amit kérdésünkre cáfoltak a párt szegedi irodáján. A főszerkesztő arról nem ír, hogy a televízió műsorba meghívót miért nem küldnek a város ellenzéki képviselőinek. Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy a városi sajtóeseményekre a „nem baráti” sajtót nem hogy nem hívják meg, de be sem engedik oda őket. Emlékezetes eset volt, amikor tavaly, Karikó Katalin szegedi látogatásánál többek között lapunkat is az összes városi sajtóeseményről Szabó C Szilárd küldött el, mondván nem küldtek meghívót. De ide sorolható az is, hogy négy év alatt hiába tettünk fel kérdéseket a város vezetésének, azt gyakorlatilag minden esetben válasz nélkül hagyták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.