Ennyiért dolgozhatnak idén a diákok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén átlagosan bruttó 1200-1300 forintos órabérért tudnak dolgozni a nyári munkát vállaló diákok, de a tehetősebb, szaktudást igénylő munkával akár 1800 forintot is megkereshetnek óránként.

A Me­ló-Diáknál jelenleg a szegedi fiatalok programozó, magszámláló, mozijegyszedő, kony­­hai kisegítő és gyorséttermi munkát találhatnak, ha az interneten keresgélnek.

De itt bukkantunk rá a kutyaboldogító munkakörre is, ami valójában állateledelek címkézését jelenti.

A legtöbb diákmunka általában 1200 forintot fizet óránként, de van call center állás is home-office-ban 1700 forint per óráért. A legjobban fizető állás jelenleg egy éjszakai könnyű fizikai munka, amelyet 18 éven felüliek vállalhatnak el bruttó 1690 forint plusz pótlékért.

A Meló-Depó kínálatában akad kerti munka, pultos, éttermi kisegítő, műszaki technikus, rendezvény-előkészítő és raktáros állás is átlagosan bruttó 1200 forintos órabérért. Itt a programozó állásért fizetik a legtöbbet, 1550 forint bruttót. Adatelemzőt 1850 forintos órabérért, promótert 1647 forintos órabérért keresnek.

Flachné Lucz Márta szerint a fizikai munkák nem túl népszerűek, inkább az adminisztrációs jellegű, illetve telefonos ügyfélszolgálati állásokat keresik a fiatalok. Hozzátette, általában mindenhol túljelentkezés van, így azok kerülnek be a pozícióra a legtöbbször jó eséllyel, akik az adott területen tanulnak vagy akár egész nap ráérnek.

(Délmagyar)

Előző sztori

Családi perpatvar: több százan estek egymásnak Kerepesen!

Következő sztori

30 százalékkal több a magyarok keresete