Trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi füvészkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bábok a hét közepén egyenesen Costa Ricából érkeztek meg, néhány lepke már ki is kelt és röpköd. Vasárnaptól a kert trópusi páfrány- és orchideagyűjtemény is látogatható lesz.

Újra megnyitja kapuit vasárnap a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetők meg karnyújtásnyi távolságból. A vendégeknek nem mindennapi élményt jelent a Dél-Amerika trópusain honos pillangók megfigyelése, fotózása. A sétautat bejárva csúcsidőben csaknem húsz lepkefaj, 250-300 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.

A hétvégén a repülő lepkék száma még nem fogja elérni a teljes létszámot, a látogatóknak azonban lehetőségük nyílik arra, hogy közelről megfigyeljék a bábokból való kibújás folyamatát – közölte az igazgató. A füvészkert munkatársai a trópusi esőerdőt idéző környezetet varázsoltak az egyik fóliasátor alá: hogy ideálisak legyenek a körülmények a lepkék számára, a helyiségben magas – 70 százalékos – a páratartalom és 30-35 fok közötti a hőmérséklet.

(MTI)
Borítókép: shutterstock

Előző sztori

Összesen 106 határsértő próbálkozott az éjszaka a megyében

Következő sztori

145 km/h sebességgel ütközött frontálisan, halálos balesetet okozott