Szórakozás

Szombaton jubilál a Szegedi képregénybörze!

Szombaton jubilál a Szegedi képregénybörze!

2022. április 25., hétfő
Szombaton jubilál a Szegedi képregénybörze!

A 2009 óta megrendezésre kerülő Szegedi képregényfesztivál sikerén felbuzdulva magánszemélyek kezdeményezésére létrejövő börzét 2012 óta tartják meg rendszeresen. Az első öt rendezvényt még a Déri Miksa Ipari Szakközépiskolában rendezték meg,majd 2017-től új szervező, Pópity Egon tanár úr, vette át a rendezvény lebonyolítását, melynek onnantól kezdődően a Somogyi-könyvtár ad otthont.

A kilencedik művészet iránt érdeklődők ma már egy igen színes kínálatból válogathatnak, hiszen míg az 1990-es években és a 2000-es évek elején nagyobbrészt a szuperhősös tematikájú (Pókember és barátai) újságárusi terjesztésben megjelenő kiadványok dominálták a hazai képregénypiacot, ezt követően a könyvesboltok polcain is egyre gyakrabban találkozhattunk igényes kivitelben készült, akár több száz oldalas puha- vagy keménytáblás kiadványokkal, amelyek a legkülönfélébb zsánereket dolgozzák fel.

A gyerekek számára újra elérhetővé váltak Lucky Luke, Asterix, Múmin vagy éppen a Hupikék Törpikék kalandjai, a szuperhősök rajongói a Marvel- és DC-univerzum szinte valamennyi világszerte népszerű (Pókember, Bosszú Angyalai, Batman) vagy kevésbé a középpontban levő szereplőivel találkozhatnak (Ezüst Utazó, Oltalmazók, Fenegyerek, Venom, Megtorló stb.). De a horror szerelmesei, a bűnügyekben/thrillerekben elmerülni vágyók és a a keleti képregények hódolói sem csalódnak, ha ellátogatnak a rendezvényre.

Szombaton tehát a Somogyi-könyvtár újra kitárja ajtajait a képregények rajongói előtt, s várja sok szeretettel a téma iránt érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.