Sport

Kedvenc ellenfele ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

Kedvenc ellenfele ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

2022. április 29., péntek
Kedvenc ellenfele ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

Május 1-én, vasárnap 17 órakor Tisza-parti rangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban.

A hétfői, Kecskeméten elszenvedett vereséggel minimálisra csökkent a Szeged-Csanád Grosics Akadémia feljutási esélye a labdarúgó NB II.-ben. A kék-feketék Dragan Vukmir vezetőedző váratlan távozása óta sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el, ezzel pedig négy fordulóval a bajnokság vége előtt hátrányuk hatpontosra nőtt az osztályváltást érő második helyhez képest. A szegediek május 1-én, vasárnap az egyik kedvenc ellenfelük, a Szolnoki MÁV ellen térhetnek vissza a győztes útra a Szent Gellért Fórumban.

A Tisza-parti rangadókon hagyományosan jól szerepel a Szeged-Csanád GA, legutóbb csaknem tíz évvel ezelőtt, 2012. szeptember 29-én kapott ki a Szolnoktól, azóta sorozatban 14 bajnokin veretlenek maradtak a kék-feketék riválisukkal szemben: tíz szegedi győzelem mellett négy döntetlen született. A két együttes legutóbbi szegedi összecsapása rendkívül emlékezetesre sikeredett, ugyanis Germán Tamás csereként beállva duplázott, így hátrányból sikerült fordítania és 3-2-re nyernie a házigazdának.

https://www.youtube.com/watch?v=DTDunmwEbHs&ab_channel=Szeged-Csan%C3%A1dGrosicsAkad%C3%A9mia

Bekim Kapic, a Szeged-Csanád GA szakmai stábjának tagja a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, biztos benne, hogy egy nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi. Kiemelte, az elmúlt hetekben voltak problémáik, ezzel együtt a játékosok nagyon jól dolgoztak az edzéseken. Kedden volt egy megbeszélésük, ahol mindenki kiönthette a szívét és levontuk az elmúlt hetek tanulságait, így győzelemre készülnek a Szolnok ellen.

A Szeged-Csanád GA ősszel Horváth Krisztofer duplájával nyert a Tiszaligeti stadionban. Mutatjuk a gólokat:

Nem lesz könnyű dolga a házigazdának, ugyanis a jó formában várhatja az összecsapást a kiesés elől menekülő Szolnok, amely a legutóbbi három mérkőzését egyaránt megnyerte, így már csak két pontra van a bennmaradást érő tizenhetedik helyről.

– Jó formában várjuk a hétvégi mérkőzést, hiszen jó sorozatba kerültünk és ezt szeretnénk folytatni. A Szeged az esélyesebb csapat, viszont gyengébb formát mutatnak az utóbbi időben, ezt szeretnénk kihasználni, meglepetést okozni. Szegediként különleges lesz pályára lépni a Szent Gellért Fórumban, ez külön motivációt jelent számomra – nyilatkozta a találkozót megelőzően Busa Bence, a szolnokiak szegedi születésű játékosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.