Kedvenc ellenfele ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 1-én, vasárnap 17 órakor Tisza-parti rangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban.

A hétfői, Kecskeméten elszenvedett vereséggel minimálisra csökkent a Szeged-Csanád Grosics Akadémia feljutási esélye a labdarúgó NB II.-ben. A kék-feketék Dragan Vukmir vezetőedző váratlan távozása óta sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el, ezzel pedig négy fordulóval a bajnokság vége előtt hátrányuk hatpontosra nőtt az osztályváltást érő második helyhez képest. A szegediek május 1-én, vasárnap az egyik kedvenc ellenfelük, a Szolnoki MÁV ellen térhetnek vissza a győztes útra a Szent Gellért Fórumban.

A Tisza-parti rangadókon hagyományosan jól szerepel a Szeged-Csanád GA, legutóbb csaknem tíz évvel ezelőtt, 2012. szeptember 29-én kapott ki a Szolnoktól, azóta sorozatban 14 bajnokin veretlenek maradtak a kék-feketék riválisukkal szemben: tíz szegedi győzelem mellett négy döntetlen született. A két együttes legutóbbi szegedi összecsapása rendkívül emlékezetesre sikeredett, ugyanis Germán Tamás csereként beállva duplázott, így hátrányból sikerült fordítania és 3-2-re nyernie a házigazdának.

Bekim Kapic, a Szeged-Csanád GA szakmai stábjának tagja a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, biztos benne, hogy egy nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi. Kiemelte, az elmúlt hetekben voltak problémáik, ezzel együtt a játékosok nagyon jól dolgoztak az edzéseken. Kedden volt egy megbeszélésük, ahol mindenki kiönthette a szívét és levontuk az elmúlt hetek tanulságait, így győzelemre készülnek a Szolnok ellen.

A Szeged-Csanád GA ősszel Horváth Krisztofer duplájával nyert a Tiszaligeti stadionban. Mutatjuk a gólokat:

Nem lesz könnyű dolga a házigazdának, ugyanis a jó formában várhatja az összecsapást a kiesés elől menekülő Szolnok, amely a legutóbbi három mérkőzését egyaránt megnyerte, így már csak két pontra van a bennmaradást érő tizenhetedik helyről.

– Jó formában várjuk a hétvégi mérkőzést, hiszen jó sorozatba kerültünk és ezt szeretnénk folytatni. A Szeged az esélyesebb csapat, viszont gyengébb formát mutatnak az utóbbi időben, ezt szeretnénk kihasználni, meglepetést okozni. Szegediként különleges lesz pályára lépni a Szent Gellért Fórumban, ez külön motivációt jelent számomra – nyilatkozta a találkozót megelőzően Busa Bence, a szolnokiak szegedi születésű játékosa.

Előző sztori

Már várják az önkéntesek jelentkezését a vizes VB-re

Következő sztori

Így néz ki a tram-train új járműtelepe