Sport

Vége az álmoknak: négygólos vereséget szenvedett Kecskeméten a Szeged-Csanád GA

Vége az álmoknak: négygólos vereséget szenvedett Kecskeméten a Szeged-Csanád GA

2022. április 25., hétfő
Vége az álmoknak: négygólos vereséget szenvedett Kecskeméten a Szeged-Csanád GA

A Kecskeméti TE 4-0-ra legyőzte a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát a labdarúgó NB II. 34. fordulójában. Ezzel a vereséggel minimálisra csökkent a kék-feketék feljutási esélye.

Szegedi lehetőségekkel indult a feljutás szempontjából kiemelt fontosságú alföldi rangadó: a kilencedik percben egy villámgyors kontratámadás végén a sárga lapos eltiltását töltő Horváth Krisztofert helyettesítő Dobronoky Viktor tört kapura, a bal alsóba tartó lövését látványos védéssel hárította a tavaly még a Tisza-partiakat erősítő Varga Bence. Tíz perccel később Kovács Milán tesztelte a kecskeméti hálóőrt, aki akkor is állta a sarat. 

A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. A huszonkettedik minutumban Benny Hill showba illő módon Hadaróról közvetlen közelről a szegedi kapuba pattant a labda. 1-0. 

Négy perccel később Kovács Milán a tizenhatoson belül hátulról buktatta Vágó Leventét, a játékvezető büntetőt ítélt. Hiába érezte az irányt Molnár-Farkas, Lukács nagyon jól helyezte a labdát. 2-0. 

A harmincharmadik percben végleg megpecsételődött a szegediek sorsa: Lukács baloldali beadását a hórihorgas Tóth Barna Pejovics mellől a kapuba bólintotta. 3-0. 

A szünet előtt még adódott egy komoly szépítési lehetősége a kék-feketéknek: Csoboth Kevin harcolt ki rutinosan egy büntetőt, de nem tudta azt értékesíteni, így háromgólos kecskeméti vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A találkozó egyetlen pozitívuma a szegedi szurkolók szüntelen biztatása volt. Az Ultras Szeged tagjai a tetemes hátrány ellenére is túlkiabálták a hazai fanatikusokat. 

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Tóth Barna egy jobboldali beadás után megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját és mint utólag kiderült, ezzel be is állította a mérkőzés végeredményét. 4-0.

A találkozót emberhátrányban fejezte be a Szeged, miután a hatvanhatodik percben Gajdos Zsolt a kiállítás sorsára jutott.

A Szeged-Csanád GA legközelebb május 1-én, 17 órakor a Szent Gellért Fórumban fogadja a Szolnoki MÁV együttesét. 

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Kecskeméti TE – Szeged-Csanád GA 4-0 (3-0)
Kecskemét, Széktói stadion 1500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Oláh G., Horváth R., Szécsényi I.).
Kecskeméti TE: Varga – Tóth D. (Buna 52.), Szabó, Rjasko, Szalai, Hadaró (Grünvald 65.), Nagy (Paudits 80.), Vágó, Katona (Szuhodovszki 65.), Lukács (Szökrönyös 80.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári, Dobronoky, Simon (Haruna 80.), Kovács, Farkas (Germán – a szünetben.), Csoboth (Dobos 68.), Gajdos. Edzők: Bekim Kapic, Andorka Péter.
Gól: Hadaró (22.), Lukács (26. – büntetőből), Tóth B. (33., 55.).
Kiállítva: Gajdos (66.).

Andorka Péter: – Nehéz egy ilyen vereség után bármit is mondani. Úgy gondolom, hogy az első találatig volt három ígéretes lehetőségünk, de a bekapott gólt követően öt perc alatt lenulláztuk magunkat. A világnak nincs vége, de az álmainknak igen.

Kiemelt kép: NSO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.