PROMO

Hogyan válasszak konzolt? Mit tud a kilencedik generáció?

Hogyan válasszak konzolt? Mit tud a kilencedik generáció?

2022. április 28., csütörtök
Hogyan válasszak konzolt? Mit tud a kilencedik generáció?

A videójáték-konzolok már a ’70-es évek óta léteznek; egy időben úgy vélték, csak egy múló hóbort a játékélmény, amit ezek az eszközök nyújtanak. Azonban nem így történt, azóta is számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb és szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb játékkal örvendeztettek már meg minket. Gyerekek, fiatalok és veterán játékosok is élvezik a konzolok adta lehetőségeket. Ezek a lehetőségek pedig egyre szerteágazóbbak, így egyre nehezebb választani, amikor valaki konzolt szeretne vásárolni. (x)

Az újabb és újabb konzolokat generációkra osztjuk, melyek néhány évenként váltják egymást. A 2017 óta napjainkig megjelent konzolokat a kilencedik generáció tagjaiként említjük. Lássuk, mivel kápráztatnak el minket a legnagyobb gyártók, mit jelent a kilencedik generáció?

Az első típus, amiről szó esik, a Nintendo Switch. A Nintendo szinte a kezdetektől „játékban van”, a konzol-gyártás öreg motorosa, nagyon sok klasszikust adott nekünk. Azonban nem csupán nosztalgiából lehet izgalmas, minden generáció megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb játékélményt.

A 2017 márciusában kiadott Nintendo Switch egy hordozható videójáték-konzol, mely korszerű minőségben hozza el nekünk az igazi játékélményt, bárhol, bármikor. Aki mobilitásra vágyik, társasági összejövetelekre szeretné magával vinni a konzolt, hogy a barátaival élje át a kalandokat, annak tökéletes megoldást jelenthet a Switch.

Az akkumulátor is viszonylag sokáig bírja, akár 5 órán át játszhatunk egyetlen feltöltéssel. Tölteni egyébként is dokkolóban lehet, vagy marad a hagyományos töltős megoldás.

A játékok között mindenki megtalálhatja a számára tökéletes szórakozást. Kiemelnénk a rendkívül innovatív Nintendo Labo-t, a minden generációt megörvendeztető Toy-Con-okkal. A Toy-Conok segítségével magunk építhetjük meg a játékokat (kisautót, zongorát, motorbiciklit, házikót, horgászbotot…), és a kontrollerek segítségével játszhatunk az általunk készített játékokkal. Nem csak remek szórakozás, de játék közben különféle készségeket is fejleszthetünk. Hasznos szórakozás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Nintendo-ról elmondható, hogy családbarát maradt a kezdetektől, egy bizonyos szempontból nem követte a „divatot”, ezért hardverben nem is olyan erős, nem is foglalkozik a multiplatform AAA címekkel. Egyszerűen, más célközönséget választott, elsősorban a közösségi szórakozást támogatja.

Családbarát kialakítása nem csak a játékokon, az eszközökön is látszik; kevésbé törékeny, bátran a gyerekek kezébe adható, a játékokat tartalmazó kártyák pedig egy speciális, nagyon keserű bevonatot kaptak, hogy a kicsiknek eszébe ne jusson azt megenni. Közösségi és családi szórakozásra egyaránt remek választás lehet.

Következő konzolunk a PlayStation 4, amiből kétfélét tudunk megvásárolni: a PS4 Slimet és a PS4 Pro-t. A Slim olcsóbb, szerényebb képességekkel rendelkezik, a Pro némileg drágább, azonban 4K felbontásra képes, erősebb hardverekkel rendelkezik. Amennyiben olcsóbb megoldást keresünk, illetve nincs 4K tévénk, választhatjuk a Slimet, ha pedig 4K-s élményt szeretnénk, akkor a Pro verzióra van szükségünk.

Ez az első olyan konzol, ami VR (Virtual Reality) képes. Ez a technológia végtelenül szórakoztató, óriási játékélményt biztosít, ráadásul olyanokat is megszólít, akiket nem vonz a digitális játékok világa. A PlayLink segítségével táblagépek vagy okostelefonok is szolgálhatnak kontrollerként. Remek közösségi szórakozást nyújtanak ezek a játékok, csupán a megfelelő applikációt kell letöltenünk hozzá, és már mehet is a társasjáték, kvízjáték vagy a közösségi szórakozás.

Harmadik versenyzőnk az Xbox One család, ahol választhatunk Xbox One, Xbox One S, illetve Xbox One X konzolok közül. Meg kell említeni, hogy a három konzol egymással maximális kompatibilis, minden játék fut mindegyik konzolon, illetve oda-vissza felcserélhetők a kontrollerek.

Az Xbox One S annyiban változott, hogy a táp belülre került, 40%-kal kisebb lett, valamint 4K Blu-Ray lejátszásra lett alkalmas.

Az abszolút prémium az Xbox One X, ez a jelenlegi legnagyobb teljesítményű verzió, 4K képes, a legszebb grafikai és a legstabilabb multiplayer élményt nyújtja. Fontos, hogy visszafelé is kompatibilis az összes Xbox játékkal.

Aki igazi gamer élményre vágyik, vagy egyszerűen az Xbox játékok elkötelezett rajongója, annak mindenképp ezt ajánljuk Xbox One X konzolt.

Támogatott tartalom! / Kép forrása: pixabay.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.