Politika

Riadt járókelők között, tilosban hajtott a Kárász utcán Márki-Zay Péter "zay-keltő" kampányfurgonja!

Riadt járókelők között, tilosban hajtott a Kárász utcán Márki-Zay Péter "zay-keltő" kampányfurgonja!

2022. március 29., kedd
Riadt járókelők között, tilosban hajtott a Kárász utcán Márki-Zay Péter "zay-keltő" kampányfurgonja!

„Bömbi autókkal” zaklatják a belváros sétálóutcájában ücsörgő szegedieket.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, hétfőn Szegedre látogatott Márki-Zay Péter. A baloldal miniszerelnök-jelöltje Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel közösen tartott utcafórumot a Klauzál téren.

A nagyjából 150 fős tömeg sok újdonságot nem tudhatott meg, ugyanis a politikusok nem léptek ki a komfortzónájukból, sokat hangoztatott kampányszöveget mondtak fel az egybegyűlteknek. Az viszont kiderült, hogy Márki-Zay félig szegedinek tartja magát.

https://szegedma.hu/2022/03/marki-zay-peter-a-klauzal-teren-kampanyolt-a-baloldal-szegedi-jeloltjeivel

Emellett a szegediek szembesülhettek az ellenzék Zay-keltés névre keresztelt mozgósítási akciójával is. A kampány utolsó hetében a hatpárti összefogás tagjai 30 autóval vágnak neki a billegő körzeteknek. A furgonok hangszóróiból előbb az ellenzéki összefogás kampánydala szól, majd Nagy Zsolt színész mondja el azt a három mondatot, ami az Egységben Magyarország szerint a közelgő választás tétje lesz. Jelen esetben mindennek a Kárász utca kellős közepén kávézgató, sétálgató szegediek is tanúi lehettek:

A „bömbi autós” mozgósítás szóba került az ATV Öt című műsorában is. Vona Gábor a Jobbik egykori miniszterelnök-jelöltje elmondta, személyes tapasztalata szerint, aki bömbi autóból akarja meggyőzni a szavazókat, azt rögtön utálni fogják. Konok Péter történész úgy véli, ez az akció kétségbeesett lépés az ellenzék részéről.

https://streamable.com/5q5t5i

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.