Riadt járókelők között, tilosban hajtott a Kárász utcán Márki-Zay Péter “zay-keltő” kampányfurgonja!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Bömbi autókkal” zaklatják a belváros sétálóutcájában ücsörgő szegedieket.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, hétfőn Szegedre látogatott Márki-Zay Péter. A baloldal miniszerelnök-jelöltje Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel közösen tartott utcafórumot a Klauzál téren.

A nagyjából 150 fős tömeg sok újdonságot nem tudhatott meg, ugyanis a politikusok nem léptek ki a komfortzónájukból, sokat hangoztatott kampányszöveget mondtak fel az egybegyűlteknek. Az viszont kiderült, hogy Márki-Zay félig szegedinek tartja magát.

Emellett a szegediek szembesülhettek az ellenzék Zay-keltés névre keresztelt mozgósítási akciójával is. A kampány utolsó hetében a hatpárti összefogás tagjai 30 autóval vágnak neki a billegő körzeteknek. A furgonok hangszóróiból előbb az ellenzéki összefogás kampánydala szól, majd Nagy Zsolt színész mondja el azt a három mondatot, ami az Egységben Magyarország szerint a közelgő választás tétje lesz. Jelen esetben mindennek a Kárász utca kellős közepén kávézgató, sétálgató szegediek is tanúi lehettek:

A „bömbi autós” mozgósítás szóba került az ATV Öt című műsorában is. Vona Gábor a Jobbik egykori miniszterelnök-jelöltje elmondta, személyes tapasztalata szerint, aki bömbi autóból akarja meggyőzni a szavazókat, azt rögtön utálni fogják. Konok Péter történész úgy véli, ez az akció kétségbeesett lépés az ellenzék részéről.

Előző sztori

Épp a választások előtt szórja a pénzeső ígéretét a baloldali városvezetés!

Következő sztori

„Meg kell szurkálnia valakit”-egy kormányablakban dolgozót fenyegetett a vádlott