„A gonosz csak addig erős, míg a jók tétlenek”– fura kampánydallal jelentkezett Márki-Zay

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje Spotify-ra töltötte fel a dalt.

A hatalom a népé című alkotás nemrég került fel Márki-Zay Péter Spotify-oldalára. A dalcím mögött zárójelben jelzik, hogy kampánydalról van szó, így fennáll a veszély, hogy a választásokig hátralevő szűk egy hónap során sokat halljuk majd.

A szövegben olyan üzenetek hangzanak el, mint

Erőnk a közös lázadás”; „Hiába üvölt, hiába vonul, hiába harap a gyűlölet”; „A gonosz csak addig erős, míg a jók tétlenek”; „Mi most együtt összefogunk, és véget ér az őrület”.

A SzegedMa korábban megírta, hogy egy bizonyos Antsi nevű YouTube-videós csatornáján októberben megjelent a ,,Szavazz Márki-Zayra (akkor is, ha Karácsonyra)!” című, önmagát ,,ízléses trashpopnak” nevező dal, ami Márki-Zay Péter mellett kampányol. A vélhetően rajongói (vagy éppen troll) videó azóta már nem elérhető, így sajnos nem lehet összehasonlítani a hivatalos verzióval.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy vajon a saját kampánydalát elénekli-e majd a baloldal miniszterelnök-jelölte? Aki esetleg nem értené, hogy miért aktuális ez, annak ajánljuk Márki-Zay Péter alábbi performanszát:

Előző sztori

Szerdán javíthat a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Márki-Zay még Karácsonynál és Fekete-Győrnél is népszerűtlenebb egy felmérés szerint