Márki-Zay Péter a Klauzál téren kampányolt a baloldal szegedi jelöltjeivel

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A választási kampány hajrájában Szegedre látogatott Márki-Zay Péter. A baloldal miniszerelnök-jelöltje Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel közösen tartott utcafórumot a Klauzál téren.

A politikusok nem léptek ki a komfortzónájukból, sokat hangoztatott kampányszöveget mondtak fel az egybegyűlteknek. Elsőként Szabó Sándor lépett fel a pulpitusra, a szocialista képviselőjelölt az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer fejlesztéséről fejtette ki vízióját. Mihálik Edvin beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy április 3-án kelet és nyugat között választhatunk.

Márki-Zay megemlítette, hogy több éven át az áramszolgáltatónál dolgozott Szegeden, ráadásul a szegedi egyetemen tanult, majd később tanított is az intézményben, így félig szegedinek érzi magát. Ezt követően javarészt ugyanazokat a paneleket ismételte, amelyek a lapunknak adott exkluzív interjújában is. A háború kapcsán ugyanakkor elmondta, szerinte csak a NATO tudja megvédeni Magyarországot.

Érdekesség, hogy az eseményen ugyan részt vett Botka László, de politikustársaival ellentétben nem lépett fel a színpadra és nem is szólalt fel.

Előző sztori

Több magyar hírportált is feltörtek hétfő délelőtt

Következő sztori

Továbbra is ingyenesen lehet utazni a tram-trainen