Politika

Márki-Zay Péter a Klauzál téren kampányolt a baloldal szegedi jelöltjeivel

Márki-Zay Péter a Klauzál téren kampányolt a baloldal szegedi jelöltjeivel

2022. március 28., hétfő
Márki-Zay Péter a Klauzál téren kampányolt a baloldal szegedi jelöltjeivel

A választási kampány hajrájában Szegedre látogatott Márki-Zay Péter. A baloldal miniszerelnök-jelöltje Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel közösen tartott utcafórumot a Klauzál téren.

A politikusok nem léptek ki a komfortzónájukból, sokat hangoztatott kampányszöveget mondtak fel az egybegyűlteknek. Elsőként Szabó Sándor lépett fel a pulpitusra, a szocialista képviselőjelölt az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer fejlesztéséről fejtette ki vízióját. Mihálik Edvin beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy április 3-án kelet és nyugat között választhatunk.

Márki-Zay megemlítette, hogy több éven át az áramszolgáltatónál dolgozott Szegeden, ráadásul a szegedi egyetemen tanult, majd később tanított is az intézményben, így félig szegedinek érzi magát. Ezt követően javarészt ugyanazokat a paneleket ismételte, amelyek a lapunknak adott exkluzív interjújában is. A háború kapcsán ugyanakkor elmondta, szerinte csak a NATO tudja megvédeni Magyarországot.

Érdekesség, hogy az eseményen ugyan részt vett Botka László, de politikustársaival ellentétben nem lépett fel a színpadra és nem is szólalt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.