Baleset

Lecsukódott a félsorompó, mégis sínre hajtott

Lecsukódott a félsorompó, mégis sínre hajtott

2022. március 4., péntek
Lecsukódott a félsorompó, mégis sínre hajtott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tilos jelzés és lecsukott félsorompó ellenére a vasúti sínekre hajtott.

A vádirat szerint tavaly október 28-án dél körül egy édesanya gyermekével az anyósülésen egy mellékúton közlekedett kocsival Csongrádról Szentes felé.

A vasúti átjáróhoz közeledve észlelte a neki balról jobbra elhaladó vonatot, a szemből sütő nap illetve figyelmetlensége miatt azonban nekihajtott a tilos jelzés miatt lezárt félsorompónak, és azt letörte.

A balesetben senki nem sérült meg, és annak történtekor nem közlekedett más az útszakaszon. A balesetet követően a nő értesítette a hatóságokat, megvárta azok kiérkezését.

A vádlott a vasúti berendezés letörésével a vasúti társaságnak 250.000 Ft kárt okozott. A nő a vonatkozó KRESZ szabályok megszegésével gondatlanságból veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. Az elkövetőt az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségi alakzatával vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.