Lecsukódott a félsorompó, mégis sínre hajtott

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tilos jelzés és lecsukott félsorompó ellenére a vasúti sínekre hajtott.

A vádirat szerint tavaly október 28-án dél körül egy édesanya gyermekével az anyósülésen egy mellékúton közlekedett kocsival Csongrádról Szentes felé.

A vasúti átjáróhoz közeledve észlelte a neki balról jobbra elhaladó vonatot, a szemből sütő nap illetve figyelmetlensége miatt azonban nekihajtott a tilos jelzés miatt lezárt félsorompónak, és azt letörte.

A balesetben senki nem sérült meg, és annak történtekor nem közlekedett más az útszakaszon. A balesetet követően a nő értesítette a hatóságokat, megvárta azok kiérkezését.

A vádlott a vasúti berendezés letörésével a vasúti társaságnak 250.000 Ft kárt okozott. A nő a vonatkozó KRESZ szabályok megszegésével gondatlanságból veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. Az elkövetőt az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségi alakzatával vádolja.

Előző sztori

Balhézott a Mars Téren, földre vitte a biztonsági őr

Következő sztori

Problémás a levegő szennyezettsége Szegeden