Kultúra

Két új bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban

Két új bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban

2022. március 18., péntek
Két új bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban

Mozartkétfelvonásos operája Don Giovanni a feslett életű kalandor életébe nyújt bepillantást. A szabados életű sevillai nemes bármilyen eszközt bevet, beleértve a csalást és a hazugságot is, hogy féktelen szenvedélyét a nők meghódítása iránt beteljesítse.

Közreműködők:a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara

Darvas Benedek és Pintér Béla Paraszoperája egy archaikus történeten alapul, melyben a vérfertőzés, a gyilkosság és az eltitkolt utódlással kapcsolatos klasszikus elemek szegülnek neki a magyar népballadák sajátos motívumainak.

Az előadás egy sötét világot tár fel, melyben titkok derülnek ki, felelevenednek a múlt eseményei, így rég elkövetett bűnök tanúivá válunk. A múlt ütközik a jelennel, a múlt szereplői pedig a jelen szereplőivel. Az operaként és annak stílusparódiájaként is működő előadás alapját az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye képezi.

Fotók: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.