KÉPGALÉRIA!

Két új bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 18-án pénteken este a nagyszínházban Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni című operáját láthatja a közönség, majd ezt követően másnap, 19-én szombaton este a kisszínházban Darvas Benedek–Pintér Béla Parasztopera című zenés krimiballadája kerül színre.

Mozart kétfelvonásos operája Don Giovanni a feslett életű kalandor életébe nyújt bepillantást. A szabados életű sevillai nemes bármilyen eszközt bevet, beleértve a csalást és a hazugságot is, hogy féktelen szenvedélyét a nők meghódítása iránt beteljesítse.  

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara

Darvas Benedek és Pintér Béla Paraszoperája egy archaikus történeten alapul, melyben a vérfertőzés, a gyilkosság és az eltitkolt utódlással kapcsolatos klasszikus elemek szegülnek neki a magyar népballadák sajátos motívumainak.

Az előadás egy sötét világot tár fel, melyben titkok derülnek ki, felelevenednek a múlt eseményei, így rég elkövetett bűnök tanúivá válunk. A múlt ütközik a jelennel, a múlt szereplői pedig a jelen szereplőivel. Az operaként és annak stílusparódiájaként is működő előadás alapját az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye képezi.

Fotók: Sándor Judit

Előző sztori

Szeged is a legkedveltebb turistahelyek között volt a hosszú hétvégén

Következő sztori

Magyar Kinga: mindenki megérdemel egy esélyt