Balhé

Több mint egy évre elegendő potencianövelőt akart átcsempészni a határon

Több mint egy évre elegendő potencianövelőt akart átcsempészni a határon

2022. február 22., kedd
Több mint egy évre elegendő potencianövelőt akart átcsempészni a határon

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő horvát férfival szemben, aki tavaly novemberben két fajta, engedélyköteles potencianövelő gyógyszert próbált meg Magyarországra csempészni.

A férfi még tavaly november 21-én, 11 órakor akarta átlépni a határt Röszkénél, autóval, ahol a bejelentendő vámárura vonatkozó nyilatkoztatás során a pénzügyőröknek nemleges választ adott. Az autó átvizsgálása során azonban a pénzügyőrök a csomagtartóban

két fajta, egy embernek 390 napra elegendő, szildenafil tartamú tablettát találtak.

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, egyébként is kizárólag orvos rendelvényre, meghatározott adagban szedhetők. A vádlott a lefoglalt gyógyszert orvosi rendelvény nélkül, indokolatlan mennyiségben hozta be az ország területére.

A járási ügyészség a férfivel szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat, indítványozva a lefoglalt tabletták elkobzását. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.