Több mint egy évre elegendő potencianövelőt akart átcsempészni a határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő horvát férfival szemben, aki tavaly novemberben két fajta, engedélyköteles potencianövelő gyógyszert próbált meg Magyarországra csempészni.

A férfi még tavaly november 21-én, 11 órakor akarta átlépni a határt Röszkénél, autóval, ahol a bejelentendő vámárura vonatkozó nyilatkoztatás során a pénzügyőröknek nemleges választ adott. Az autó átvizsgálása során azonban a pénzügyőrök a csomagtartóban

két fajta, egy embernek 390 napra elegendő, szildenafil tartamú tablettát találtak.

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, egyébként is kizárólag orvos rendelvényre, meghatározott adagban szedhetők. A vádlott a lefoglalt gyógyszert orvosi rendelvény nélkül, indokolatlan mennyiségben hozta be az ország területére.

A járási ügyészség a férfivel szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat, indítványozva a lefoglalt tabletták elkobzását. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Már közel 22,5 milliárdot spóroltak november óta az autósok az üzemanyagon

Következő sztori

Itthon is taroltak a szegedi korcsolyázók