Sport

MEGVAN AZ ELSŐ SZEGEDI TÉLI OLIMPIAI ÉREM!

MEGVAN AZ ELSŐ SZEGEDI TÉLI OLIMPIAI ÉREM!

2022. február 5., szombat
MEGVAN AZ ELSŐ SZEGEDI TÉLI OLIMPIAI ÉREM!

Jászapáti Petra és Kónya Zsófia bornzérmes lett Pekingben!

Ahogy azt korábban megírtuk, két szegedivel, Kónya Zsófiával és Jászapáti Petrával döntőbe jutott a mix váltó Pekingben, a téli olimpián.

A döntőben, a rajt után a kanadaiak ütköztek és kisodorták Jászapátit, de új rajtot rendeltek el. A lányok negyedik helyen korcsolyáznak. Liu Shaoang megelőzte az olaszokat, a harmadik helyen haladunk. Kónya Zsófia feljött a második helyre, de aztán a kanadaival ütközött. A mieink végül a negyedik helyen értek célba, de még várjuk a videózást. Kína győzött Olaszország előtt.

A bírók rövid videózás után azonban Kanadát látták szabalytalannak az ütközésnél, kizárták őket és a magyar válogatott így fellépett a dobogóra.

A döntő futamot ide kattintva újra meg tudja nézni.

Magyarországnak ez volt a harmadik téli olimpiai érme, a 2020-as férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó aranyérme és 1980-as Regőczy Krisztina–Sallay András jégtáncpáros bronzérme után ez volt a második magyar bronz a téli játékokon. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia pedig az első szegedi téli olimpiai érmeket hozza haza Pekingből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.