Sport

Vegyes váltóban is helytállak a szegedi gyorskorcsolyázók

Vegyes váltóban is helytállak a szegedi gyorskorcsolyázók

2022. február 5., szombat
Vegyes váltóban is helytállak a szegedi gyorskorcsolyázók

A szegedi lányok és csapattársaik vegyes váltóban is bizonyítottak a pekingi téli olimpián: a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry összeállítású csapat rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó futamgyőztesként sikerrel vette a negyeddöntőt a pekingi téli olimpia szombati versenynapján.

A 12 csapatot három futamba sorolták, melyekből az első kettő, valamint a két legjobb harmadik került a jégfelújítás után kezdődő elődöntőbe. A finálét a kiírás szerint 14.18-kor futják majd. A 2000 méteres szám most mutatkozott be az ötkarikás programban. A magyar edzői stáb az 1000 méteres selejtezők alapján úgy döntött, hogy a három szóba jöhető férfi versenyző közül ezúttal Liu Shaolin és Krueger kap bizalmat.

Korábban Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry futamgyőztesként jutott tovább a selejtezőből a hétfői negyeddöntőbe férfi 1000 méteren, Jászapáti pedig női 500 méteren, ahol Kónya kiesett.

A világkupában harmadik helyen végzett magyar staféta az orosz, a japán és az amerikai együttessel csatázott. Kónya kezdett, de gyorsan visszaesett a negyedik helyre, innen indította Jászapátit, aki feljött a harmadiknak. Krueger tovább javított a pozíción, majd Liu egy pillanatra élre is állt, de amikor ismét Kónya jött - a verseny legkritikusabb része, amikor férfi vált női versenyzőt - újra hátrébb került a magyar váltó egészen a harmadik helyig. Jászapáti után Krueger egy pozíciót javított, végül Liu Shaolin remek előzéssel élre került,

így futamgyőztesként jutottak az elődöntőbe. A magyar staféta ideje 2:38.396 perc volt.

via MTI / Kiemelt kép: Árvai Károly

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.