Gazdaság

Mától él az árstop Szegeden is

Mától él az árstop Szegeden is

2022. február 1., kedd
Mától él az árstop Szegeden is

A kormány korábbi döntése szerint számos alapvető élelmiszer árát október 15-i szinten kell tartani február elsejétől, így a mai naptól kezdve már a szegedi boltokban is olcsóbban vehetünk meg bizonyos termékeket, mint tegnap.

Harc az infláció ellen

Orbán Viktor az egyik rádióinterjújában arról beszélt, hogy alapesetben a kormány nem szól bele a piaci viszonyokba, azonban olyan időket élünk, hogy ez szükségessé vált. Az Európában tapasztalható energiaválságot nem lehet megállítani az országhatárnál, így elkerülhetetlen az infláció, azonban a kormány tud olyan intézkedéseket hozni, amellyel megkönnyíti az emberek boldogulását - a rezsicsökkentés, a kamatstop és az üzemanyagár-stop mellett ezt a célt szolgálja az élelmiszerár-stop is.

Mától a következő élelmiszerek ára lesz október 15-i szintre hozva:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • finomított napraforgó-étolaj
  • házi sertéscomb
  • csirkemell, csirke far-hát (csirkefar, csirkehát), csirkeszárnyvég
  • 2,8% zsírtartalmú UHT tej

A szabályt minden kereskedelmi egység köteles betartani, továbbá tájékoztatni a vásárlóit a kormány intézkedéséről. Korábbi cikkünket, amely az ezzel kapcsolatos előírásokat és az esetleges szabályszegésekkel járó szankciókat taglalja itt olvashatja:

https://szegedma.hu/2022/01/ne-lepodjon-meg-ha-stop-tablat-lat-majd-a-szegedi-uzletek-bejaratan

Kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.