Kupabúcsú: bombagólokkal nyert a Fehérvár Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0-s vereséget szenvedett a MOL Fehérvár ellen a Magyar kupa nyolcadöntőjében, így búcsúzott a sorozattól.

Akárcsak 2019 decemberében, ezúttal is nagy érdeklődés övezte a Szeged-Csanád GA MOL Fehérvár elleni Magyar kupa mérkőzését. A szemerkélő eső és a nem kimondottan szurkolóbarát időpont ellenére, több mint kétezer néző előtt végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást Szabó Zoltán, a szegedi férfi vízilabdacsapat korábbi edzője, BEK-győztes vízilabdázó.

Bátran kezdtek a szegediek, agresszív letámadásaiknak köszönhetően többször is labdát szereztek az ellenfél térfelén. A közönség egy emberként ugrott talpra, amikor Gréczi a tizenhatoson belül elesett Heister szorításában, a játékvezető azonban szabályosnak látta az esetet.

A tizennegyedik percben a vendég szurkolók elégedett morajlásától volt hangos a Fórum: egy harmincméteres keresztlabdát Nego kapásból, jobbal védhetetlenül a kapuba zúdított. 
Szinte még fel sem ocsúdtak a kék-feketék a gól utáni sokkból, már jött is a következő: egy gyors ellentámadás végén Petrjak a balösszekötő helyéről jobbal a bal felsőbe csavart.
Az első játékrész végén Horváth Krisztofer próbálkozott a tizenhatos előteréből, de nem talált kaput. 

A fordulás követően hamar lezárta a meccset a Fehérvár: Dárdai lövése irányt változtatott Kővárin, így Takács nem tudott hárítani. A háromgólos hátrány ellenére nem adta fel a házigazda: mérkőzés hajrájában előbb Dobos Áron tornáztatta meg a fehérvári hálóőrt, majd a Bitó életerős kísérlete után tapsolt a közönség. A szépítés nem sikerült, 3-0-s vereséggel zárult a a Szeged-Csanád GA idei kupakalandja. 

Dragan Vukmir csapata legközelebb a bajnokságban vasárnap 17 órakor a Dorog ellen lép pályára a Szent Gellért Fórumban.

MOL Magyar kupa, nyolcaddöntő
Szeged-Csanád GA–MOL Fehérvár FC 0–3 (0–2)
Szeged
, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Bornemissza Norbert)
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 58.), Kovács M. – Gréczi (Haruna, 58.), Horváth K. (Bitó, 80.), Kóródi (Dobos Á., 58.) – Gajdos (Germán, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Fiola, Stopira, Heister – Makarenko, Alef (Evandro, 78.)– Lednyev (Zulj, 58.), Dárdai (Szendrei, 70.), Petrjak (Ruben Pinto, 78.)– Kodro (Nikolics, 70.). Vezetőedző: Szabics Imre. 
Gól: Nego (14.), Petrjak (16.), Kővári (öngól, 53.). 

Dragan Vukmir: – A csapat jól működött, csak egy-két helyezkedési hibát vétettünk, amelyet a minőségi vendégjátékosok kihasználtak. Ez a meccs egy mérleg volt, megnézhettük, hogyan is állunk egy jó együtteshez képest. Rendben voltunk, hiszen volt, hogy birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén.

Előző sztori

Érkeznek az emelt pedagógus bérek

Következő sztori

A kormány is besegít az SZTE gyógyszerkutatási- és fejlesztési programjába