Sport

Kupabúcsú: bombagólokkal nyert a Fehérvár Szegeden

Kupabúcsú: bombagólokkal nyert a Fehérvár Szegeden

2022. február 8., kedd
Kupabúcsú: bombagólokkal nyert a Fehérvár Szegeden

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0-s vereséget szenvedett a MOL Fehérvár ellen a Magyar kupa nyolcadöntőjében, így búcsúzott a sorozattól.

Akárcsak 2019 decemberében, ezúttal is nagy érdeklődés övezte a Szeged-Csanád GA MOL Fehérvár elleni Magyar kupa mérkőzését. A szemerkélő eső és a nem kimondottan szurkolóbarát időpont ellenére, több mint kétezer néző előtt végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást Szabó Zoltán, a szegedi férfi vízilabdacsapat korábbi edzője, BEK-győztes vízilabdázó.

Bátran kezdtek a szegediek, agresszív letámadásaiknak köszönhetően többször is labdát szereztek az ellenfél térfelén. A közönség egy emberként ugrott talpra, amikor Gréczi a tizenhatoson belül elesett Heister szorításában, a játékvezető azonban szabályosnak látta az esetet.

A tizennegyedik percben a vendég szurkolók elégedett morajlásától volt hangos a Fórum: egy harmincméteres keresztlabdát Nego kapásból, jobbal védhetetlenül a kapuba zúdított. 
Szinte még fel sem ocsúdtak a kék-feketék a gól utáni sokkból, már jött is a következő: egy gyors ellentámadás végén Petrjak a balösszekötő helyéről jobbal a bal felsőbe csavart.
Az első játékrész végén Horváth Krisztofer próbálkozott a tizenhatos előteréből, de nem talált kaput. 

A fordulás követően hamar lezárta a meccset a Fehérvár: Dárdai lövése irányt változtatott Kővárin, így Takács nem tudott hárítani. A háromgólos hátrány ellenére nem adta fel a házigazda: mérkőzés hajrájában előbb Dobos Áron tornáztatta meg a fehérvári hálóőrt, majd a Bitó életerős kísérlete után tapsolt a közönség. A szépítés nem sikerült, 3-0-s vereséggel zárult a a Szeged-Csanád GA idei kupakalandja. 

Dragan Vukmir csapata legközelebb a bajnokságban vasárnap 17 órakor a Dorog ellen lép pályára a Szent Gellért Fórumban.

MOL Magyar kupa, nyolcaddöntő
Szeged-Csanád GA–MOL Fehérvár FC 0–3 (0–2)
Szeged
, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Bornemissza Norbert)
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 58.), Kovács M. – Gréczi (Haruna, 58.), Horváth K. (Bitó, 80.), Kóródi (Dobos Á., 58.) – Gajdos (Germán, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Fiola, Stopira, Heister – Makarenko, Alef (Evandro, 78.)– Lednyev (Zulj, 58.), Dárdai (Szendrei, 70.), Petrjak (Ruben Pinto, 78.)– Kodro (Nikolics, 70.). Vezetőedző: Szabics Imre. 
Gól: Nego (14.), Petrjak (16.), Kővári (öngól, 53.). 

Dragan Vukmir:– A csapat jól működött, csak egy-két helyezkedési hibát vétettünk, amelyet a minőségi vendégjátékosok kihasználtak. Ez a meccs egy mérleg volt, megnézhettük, hogyan is állunk egy jó együtteshez képest. Rendben voltunk, hiszen volt, hogy birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.