Sport

Megszenvedett a címvédő a továbbjutásért Szegeden

Megszenvedett a címvédő a továbbjutásért Szegeden

2019. december 4., szerda
Megszenvedett a címvédő a továbbjutásért Szegeden

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia gól nélküli rendes játékidőt követően egy hosszabbításban esett öngóllal maradt alul a címvédő MOL Fehérvár ellen a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában.

„Neked gyúlnak a fények”

A nagy hideg és az este nyolc órai kezdés ellenére ismét 4500 néző látogatott ki a Szent Gellért Fórumba, a Szeged-Csanád GA idei utolsó hazai mérkőzésére, amelyet a címvédő MOL Fehérvár ellen vívott a Magyar Kupa 8. fordulójában. A szegedi ultrák külön koreográfiával készültek a mérkőzésre: az LGT slágeréből idézve „Neked zörög a dob, Neked gyúlnak a fények, és csak Neked írom a dalt! Neked énekelek!” kiírás díszelgett a kapu mögött, a szektor közepét beborító élőkép pedig szegedi sálerdőt formált.

A hangulat már első osztályú Szegeden (Fotó: Kovács Ferenc)

A több alapemberét is nélkülöző Joao Janeiro némileg szokatlan, 5-3-2-es felállásban küldte pályára csapatát. Talán ez a formáció meglepte a fehérváriakat, akik az első játékrészben meddő mezőnyfölényben futballoztak, helyzeteket azonban nem tudtak kialakítani. Sőt, a 35. percben a hazaiak előtt adódott egy lehetőség, Kóródi fordulásból lőtt kapura, de Kovács könnyedén hárított.

Puskás szemben Grosiccsal

A második játékrészben Kovács István beállásával megélénkült a fehérváriak játéka. A válogatott középpályás sablonos oldal - és hátrapasszok helyett rögtön egy mélységi indítással ajtó-ablak ziccerbe hozta Zsóri Dánielt, akinek a lövését bravúrral kifogta Aleksics. „A Grosics kapusának még a Puskás-díjas sem tud gólt lőni” – kiáltotta az esetet követően borgőzös hangon az egyik szegedi fanatikus.

Nagy taktikai csatát vívtak (Fotó: Kovács Ferenc)

A sors igazsága

Öt perccel a lefújás előtt sokan a szívükhöz kaptak, miután Petrjak oldalról belőtt szabadrúgását követően a csereként beállt Futács minden rutinját bevetve összeesett Moga szorításában. A játékvezető könnyű síppal büntetőt ítélt, a román hátvédnek pedig felmutatta második sárga lapját. A tizenegyest a sértett végezte el, Aleksics kapus jó irányba mozdult és kivédte. Jöhetett a hosszabbítás.

Köd fedte ráadás

A kétszer tizenötperces hosszabbításra hatalmas köd ereszkedett a Fórumra. Az emberhátrányban játszó szegediek szemmel láthatóan utolsó erőtartalékaikat élték fel, miközben a címvédő egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfele kapujára, aminek végül meglett az eredménye: a 103. percben Kovács beadását Kárász balszerencsésen a saját kapujába csúsztatta. Ez a találat pedig döntőnek bizonyult, így a Fehérvár jutott a legjobb 16 csapat közé. Ennek ellenére a lefújást követően a szegedi publikum elégedetten távozhatott a stadionból, hiszen a kedvenceik megszorongatták Magyarország egyik legerősebb csapatát, amely tavaly ilyenkor a Chelsea-vel játszott 2-2-es döntetlent az Európa-liga főtábláján.

A szegedi csapatról és a mérkőzés hangulatáról a MOL Fehérvár 95-szörös válogatott játékosa, Juhász Roland is elismerően nyilatkozott. - Gratulálok a hazai csapatnak, tíz emberrel is foggal-körömmel küzdöttek. Keveset mutattunk meg tudásunkból, ez a meccs rámutatott arra, hogy van még hova fejlődnünk. Külön köszönet a szegedi szurkolóknak, nagy futballélmény ilyen hangulatú stadionban játszani. Igazi kupacsata volt, szerencsére mi jöttünk ki belőle győztesen – mondta a mérkőzést követően Juhász.

A mérkőzést követően Mohl Dávid megköszönte a szurkolók biztatását, Kovács István pedig kritikával illette csapata játékát.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia december 8-án, 13 órakor Budafokon zárja a 2019-es naptári esztendőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.