Hírzóna

Uniós támogatással fejlesztették a kisteleki ipari parkot

Uniós támogatással fejlesztették a kisteleki ipari parkot

2022. január 22., szombat
Uniós támogatással fejlesztették a kisteleki ipari parkot

Uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból fejlesztették a Kistelek és Térsége Ipari Parkot, ahol ipari szennyvíztelep és csatornahálózat épült - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. A közlemény szerint az 517 millió forintos beruházással az M5 autópálya mellett fekvő Kistelek és Térsége Ipari Park infrastruktúrája önálló, komplett szennyvízelvezető és -tisztító rendszerrel egészült ki.

Az új, a kisteleki kommunális szennyvíz-tisztítótelep szomszédságában kialakított ipari tisztítótelep napi kapacitása 200 köbméter. A kisteleki székhelyű Probart Kft. kivitelezésében létrejött beruházásban 561 folyóméteren új szennyvízcsatorna is épült. A Szeged-Budapest vasútvonal túlsó oldalán található hálózat kiszolgálása érdekében pedig szennyvíz-átemelőt alakítottak ki.

A fejlesztések folytatásaként a telep szomszédságában a közeljövőben zöldhulladék-udvar is kialakítanak. A Kistelek és Térsége Ipari Park alapterülete 66,90 hektár, melyből még 26,05 hektár szabad. Az ipari parkban 31 cég működik, melyek együttesen 527 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.