Kormányinfó: már a negyedik oltást is kérheti, aki akarja

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki Kormányinfón jelentették ezt be.

Kardinális változásokról döntött a kormány a védettség értelmezésének kérdésében, így február 15-től csak annak a védettségi igazolványa marad érvényes, aki három oltást kapott, vagy a másodikat kevesebb mint 6 hónapja kapta meg.

A kormány azonban a mostanában sokat vitatott negyedik oltásról is állást foglalt. Eszerint orvosi konzultációt követően mindenkinek lehetősége van negyedik oltást felvenni. Hangsúlyoztak azonban, hogy ezt senkinek nem írják elő – legalábbis egyelőre.

Kásler Miklós miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy elengedhetetlenné fog válni a negyedik oltás felvétele, azonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ez nem indokolt. A decemberi nemzetközi kormányinfón, melyet Orbán tartott, a miniszterelnök is úgy nyilatkozott, hogy nehezen menne el negyedik oltásért, mivel attól fél, hogy az emberek a végére úgy fognak kinézni, mint az ementáli sajt.

Előző sztori

Növényekben és gombákban előforduló daganatellenes vegyületeket vizsgáltak az SZTE-n

Következő sztori

Vörös kód lép életbe Szegeden is