Egészség

Kormányinfó: már a negyedik oltást is kérheti, aki akarja

Kormányinfó: már a negyedik oltást is kérheti, aki akarja

2022. január 13., csütörtök
Kormányinfó: már a negyedik oltást is kérheti, aki akarja

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki Kormányinfón jelentették ezt be.

Kardinális változásokról döntött a kormány a védettség értelmezésének kérdésében, így február 15-től csak annak a védettségi igazolványa marad érvényes, aki három oltást kapott, vagy a másodikat kevesebb mint 6 hónapja kapta meg.

A kormány azonban a mostanában sokat vitatott negyedik oltásról is állást foglalt. Eszerint orvosi konzultációt követően mindenkinek lehetősége van negyedik oltást felvenni. Hangsúlyoztak azonban, hogy ezt senkinek nem írják elő - legalábbis egyelőre.

Kásler Miklós miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy elengedhetetlenné fog válni a negyedik oltás felvétele, azonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ez nem indokolt. A decemberi nemzetközi kormányinfón, melyet Orbán tartott, a miniszterelnök is úgy nyilatkozott, hogy nehezen menne el negyedik oltásért, mivel attól fél, hogy az emberek a végére úgy fognak kinézni, mint az ementáli sajt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.