Ígéri az SZKHT: felkészülten várják a havazást!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégi várható havazás miatt az átlagosnál több gépjárművezetőt és gépkezelőt osztott be ügyeletre a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, komoly havazás van kilátásban az ország keleti, délkeleti részén szombaton, vasárnap akár -10 fok is lehet.

Az előrejelzés kapcsán rákérdeztünk az SZKHT-nál, hogyan készülnek a számottevő havazásra.

Válaszlevelükben leírták, a hétvégi várható havazás miatt az átlagosnál több gépjárművezetőt és gépkezelőt osztottak be ügyeletre és a társaság saját javítóműhelye is felkészült az esetleges hétvégi váratlan műszaki meghibásodásokra.

Megemlítették, hogy minden síkosságmentesítésben résztvevő munkagép és gépjármű fel van szerelve toló lappal, és síkosság mentesítésre alkalmas szóródó anyag kijuttatására alkalmas felépítménnyel. 

Kitértek arra is, hogy a kézi síkosság-mentesítésben részt vevő munkatársak feladatai elsősorban a járdák, kerékpárutak kereszteződéseiben felgyülemlett hókupacok kibontása, hóeltakarítása, továbbá a közterületek járdáinak, közlekedőútjainak síkosság-mentesítése.

Leírták, hogy a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően a fás szárú növények védelme érdekében kalcium-kloridot használnak a járdák, terek, díszburkolatok, valamint a kerékpárutak síkosság-mentesítésére. A közutak síkosság-mentesítésére útszóró só és homok keverékét használják, ami a szükséges mennyiségben rendelkezésükre áll.

Felhívták a figyelmet, hogy az ingatlanok előtti járdaszakaszok hóeltakarításáról az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának) kell gondoskodni.

A Környezetgazdálkodás arra kéri a forgalomban résztvevőket, hogy a téli időjárásnak megfelelően közlekedjenek, és segítsék a társaság munkatársait, ezzel is nagyban hozzájárulnak a hatékonyabb munkavégzés feltételéhez.

Előző sztori

Folytatódnak a Pick Aréna és a Sportuszoda megvalósulását is elősegítő fejlesztések

Következő sztori

Már-már a szegedi James Bondnak állították be Szabó Bálintot, aki Macronnal szelfizgetett!