Sapka, sál, nagykabát: komoly havazás lehet a hétvégén Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Havazás van kilátásban az ország keleti, délkeleti részén szombaton, vasárnap akár -10 fok is lehet – adta hírül az Időkép.

Mint írják, a hidegfront mögött visszatér a téliesebb időjárás, péntek és szombat hajnalban főként az északi völgyekben ismét előfordulhat -10 fok körüli fagy.

Pénteken szikrázóan napos idő várható, majd szombat hajnalban dél felől egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat, amely elsősorban az ország keleti, délkeleti felét/harmadát érinti.

A csapadék ezúttal havazás formájában érkezik, a legtöbb hó szombat estig a Viharsarokban hullhat, akár 10 centis hóréteg is kialakulhat.

Megemlítik, hogy jelentős légmozgásra, így hófúvásra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet a havazás által érintett tájakon 0, -1 fok körül alakul.

Felhívják a figyelmet, hogy vasárnap a hóval borított dél-keleti területeken hajnalra -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sűrű, zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak.

Az időjárás előrejelzés kapcsán megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t arra vonatkozóan, hogy hogyan készülnek az esetleges havazásra. Amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Mikler úgy érzi, jól döntött két évvel ezelőtt

Következő sztori

Jövő hétfőtől bővül a tram-train menetrendje