Balhé

Vádat emeltek az Árkád felrobbantásával fenyegetőző férfi ellen

Vádat emeltek az Árkád felrobbantásával fenyegetőző férfi ellen

2021. december 1., szerda
Vádat emeltek az Árkád felrobbantásával fenyegetőző férfi ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki még augusztus közepén fenyegetőzött az Árkád Bevásárlóközpont felrobbantásával.

A férfi még a nyáron telefonált be háromszor a 112-re, először azzal a közlendővel, hogy bomba van a bevásárlóközpontban, ami éles és egy órát adott a hatóságoknak a megtalálására. Fél óra múlva újra telefonált, ekkor már a kimenekítéstől számított 3 és fél órát adott a bomba megtalálására, hozzátéve, hogy még lesz pár ilyen. Egy újabb fél órával későbbi telefonhívásban a férfi kifogásolta a rendőrök lassúságát és drón bevetését is kérte tőlük, mivel egyébként pisztoly is van nála.

A férfi fenyegetése a köznyugalmat súlyosan megzavarta, a bevásárló központot több száz embernek el kellett hagynia. Az épületben azonban nem találtak bombát.

A járási ügyészség a vádlottal szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.