/
Frissítve!

Elkapták a tegnap bombával fenyegető férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban írtuk: Az Árkád teljes területét kiürítették bombariadó miatt, és a Londoni körúton – a bevásárlóközpont környékén – kutyák segítségével fésülik át a terepet robbanószer után kutatva.

Épp a helyszínen van a SzegedMa egyik munkatársa is, akitől azt az információt kaptuk, hogy felismerhetőek az utcán várakozók között az Árkád alkalmazottai is, akiken nem látszódnak az aggodalom nyomai. Ebből arra a következtetésre jutott, hogy valószínűleg vaklárma lehet a bombariadó – továbbá az egész környék evakuálásra kerülne, amennyiben nagymértékű veszéllyel számolnának a szakemberek.

Fotó: Zádori Bence

Frissítés: A szegedi rendőrök két órán belül kézre kerítették a robbanószerrel fenyegető férfit

Nem sokkal délután 4 óra tájékán érkezett a hívás egy nyilvános telefonfülkéből, amelyben egy férfi azt állította, bomba fog robbanni a belvárosi bevásárlóközpontban. A rendőrök azonnal cselekedtek: kiürítették és átvizsgálták az Árkádot, ahol szerencsére semmiféle robbanóanyagot nem találtak. Mindeközben az egyenruhások sikeresen azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 58 éves férfit, aki a közelből kísérte figyelemmel az események a bevásárlóközpontnál.

A férfit a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, ellene közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárás – tájékoztat a police.hu

Ha valami újat megtudunk az esetről, frissítjük a cikkünket, vagy újat írunk róla!

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

Augusztus 20-án forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi téren az ünnepi rendezvény miatt

Következő sztori

A véletlennek köszönhetően azonosítottak egy vírusmutánst magyar kutatók