Szegeden is fokozottan ellenőrzik az autósokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől az utakon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A gépjárművek fokozott közúti ellenőrzését az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata műveleti csoportjának éves ellenőrzési terve alapján tartják Magyarország egész területén – így Szegeden is.

Az Alcohol & drugs elnevezésű, december 12-ig tartó akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányul.

Decemberben is haza várnak mindenkit

Figyelemfelkeltő kampányt indított a BRFK, amelyben egy kisfilm mutatja be az ittas vezetés elrettentő példáit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, hogy a fővárosban idén december 5-ig 31 ember vesztette életét közlekedési balesetben. Ebben az időszakban országszerte megnövekszik a közúti balesetek száma, amelyet sokszor ittas vezetés, de a tél beköszöntével megnehezedett látási körülmények is okozhatják. Szegeden is szinte mindennaposak a közúti balesetek, figyeljünk oda jobban egymásra – és nem utolsó sorban mi is közlekedjünk az elvárt módon.

A sokkoló kisfilmet ide kattintva tudják megnézni, mivel az korhatáros, így csak a linken van lehetőség megtekinteni.

Előző sztori

Hetedik meccse veretlen a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Koronavírus: majdnem 500 halott a hétvégén