Krimi

Két szegedi strici kerülhet rács mögé

Két szegedi strici kerülhet rács mögé

2021. december 8., szerda
Két szegedi strici kerülhet rács mögé

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és három társukkal szemben, akik a sértettek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve futtattak lányokat és mosták tisztára az abból származó pénzt.

A vádirat szerint a két szegedi férfi a 2014. és 2017. közötti időszakban részben egymástól függetlenül, majd közösen futtatott két lányt jellemzően Dániában, Hollandiában, de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is.

A vádlottak a sértetteket a labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a pénzért folytatott szexuális tevékenységre.

A kiszolgáltatott lányok tevékenységét irányították, őket szállították, felügyelték, ellenőrizték, beszámoltatták, külföldi lakhatásukat megszervezték, a naponta megszerzendő bevétel nagyságát meghatározták a szegedi férfiak. Mikor a vádlottak egyike börtönbe került, felvette a kapcsolatot a másik vádlottal és részben tiltott kapcsolattartás útján rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.

A prostitucióból megszerzett pénz nagy részét elvették, majd azt pénzküldő szolgáltatókon keresztül a társaik segítségével hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték. A két férfit a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével, míg társaikat pénzmosás bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.