Két szegedi strici kerülhet rács mögé

Prostituáltakat futtatók ellen emelt vádat az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és három társukkal szemben, akik a sértettek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve futtattak lányokat és mosták tisztára az abból származó pénzt.

A vádirat szerint a két szegedi férfi a 2014. és 2017. közötti időszakban részben egymástól függetlenül, majd közösen futtatott két lányt jellemzően Dániában, Hollandiában, de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is.

A vádlottak a sértetteket a labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a pénzért folytatott szexuális tevékenységre.

A kiszolgáltatott lányok tevékenységét irányították, őket szállították, felügyelték, ellenőrizték, beszámoltatták, külföldi lakhatásukat megszervezték, a naponta megszerzendő bevétel nagyságát meghatározták a szegedi férfiak. Mikor a vádlottak egyike börtönbe került, felvette a kapcsolatot a másik vádlottal és részben tiltott kapcsolattartás útján rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.

A prostitucióból megszerzett pénz nagy részét elvették, majd azt pénzküldő szolgáltatókon keresztül a társaik segítségével hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték. A két férfit a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével, míg társaikat pénzmosás bűntettével vádolja.

Előző sztori

Kilenc évre ítéltek egy román kábítószercsempészt Szegeden

Következő sztori

A Pick Aréna megnyitójának idején sűrítenek a trolijáratokon