Szórakozás

Szombat este figyelje az eget: rajzanak a Geminidák!

Szombat este figyelje az eget: rajzanak a Geminidák!

2021. december 10., péntek
Szombat este figyelje az eget: rajzanak a Geminidák!

December közepén tetőzik az egyik legszebb hullócsillagzápor, a Geminida meteorraj.A Szegedi Csilalgvizsgáló ebből az alkalomból különleges estével készül a hétvégén.

Meghosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket a Szegedi Csillagvizsgáló szombat este. A derült és a borús idő esetén is várnak ránk programok, ezért mindenképp érdemes lehet ellátogatni.

Az este folyamán egy rövid előadást hallgathatunk meg a téli égbolt csodáiról. Ezt követően derült idő esetén lézeres csillagkép túra, hullócsillagles és távcsöves bemutató vár ránk, amihez a szervezők a készlet erejéig meleg teát is ígérnek (de ettől még természetesen ajánlott melegen öltözni). Ha borult lenne az idő, akkor ehelyett az obszervatórium távcsőparkját mutatják be, valamint meteorbemutató, virtuális csillagképtúra és egy kis kvízjáték lesz a menetrend.

A rendkívül kedvezőtlen időjárás esetén vasárnap és hétfőn lesz esőnap, ugyanezzel a lehetséges menetrenddel.

A program részletei itt tekinthetők meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.