3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Januártól a tervezett 3% helyett 5%-kal emelkedik a nyugdíj. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be hétfői parlamenti felszólalásában egy azonnali kérdésre válaszolva.

Azt már egy ideje lehet tudni Matolcsy György, az MNB igazgatójának bejelentéséből, hogy a tervezett 3 százalék helyett várhatóan 5 százalékos inflációra kell készülni jövőre. Az sem volt titok, hogy novemberben a nyugdíj az infláció mértéke szerint növekedett januárig visszamenőleg.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet intézte azt a kérdést a miniszterelnökhöz a Parlamentben, hogy a kormány megteszi-e a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a nyugdíjak januárban megegyezzenek a tényleges infláció mértékével. Erre válaszolta azt Orbán, hogy a további 2%-kal növelik a nyugdíjat, azaz 5%-kal, amennyi az infláció várható mértéke is.

Az erről szóló határozat hamarosan a Magyar Közlönyben is meg fog jelenni, illetve az inflációs jelentés is hamarosan elkészül, amiből az is kiderül, hogy egész pontosan mennyit romlik majd a forint várhatóan jövőre.

(via Portfolio, HVG)

Előző sztori

Bicikliket lopott a 16 éves sorozattolvaj, a szegedi rendőrök elkapták

Következő sztori

Kisbolygót neveztek el Karikó Katalinról az SZTE csillagászai