Gazdaság

3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjat

3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjat

2021. december 6., hétfő
3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjat

Januártól a tervezett 3% helyett 5%-kal emelkedik a nyugdíj. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be hétfői parlamenti felszólalásában egy azonnali kérdésre válaszolva.

Azt már egy ideje lehet tudni Matolcsy György, az MNB igazgatójának bejelentéséből, hogy a tervezett 3 százalék helyett várhatóan 5 százalékos inflációra kell készülni jövőre. Az sem volt titok, hogy novemberben a nyugdíj az infláció mértéke szerint növekedett januárig visszamenőleg.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet intézte azt a kérdést a miniszterelnökhöz a Parlamentben, hogy a kormány megteszi-e a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a nyugdíjak januárban megegyezzenek a tényleges infláció mértékével. Erre válaszolta azt Orbán, hogy a további 2%-kal növelik a nyugdíjat, azaz 5%-kal, amennyi az infláció várható mértéke is.

Az erről szóló határozat hamarosan a Magyar Közlönyben is meg fog jelenni, illetve az inflációs jelentés is hamarosan elkészül, amiből az is kiderül, hogy egész pontosan mennyit romlik majd a forint várhatóan jövőre.

(via Portfolio, HVG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.