Többszörösen tizenhárom: szombaton Képregényfesztivál lesz a Somogyiban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Képregényfesztivált immáron tizenharmadik alkalommal rendezik meg november 13-án a Somogyi-könyvtár közösségi tereiben. Hét előadás, két kerekasztal beszélgetés, örömrajzolás a képregényalkotókkal, kiállítások, játékos totó nyeremények, szelfi pont Piszkos Freddel és Chaplinnel, valamint gyermekprogram Asterix-szel és Obelix-szel.

A fesztivál előadásainak témái címszavakban:

  • A 13-as szám jegyében: a képregényekben fellelhető mitológiák, okkultizmus, legendák és babonák.
  • A tizenhármon túl: Vajon a kilencedik művészeti ág önálló elbeszélési forma, amiben az irodalom és a képzőművészet egyenrangú elemek? Kik voltak a magyar képregény úttörői? Van-e élet a Marvelen túl? Van-e létjogosultsága a magyar kalandképregényeknek?

Előadók, akik a fenti témák kifejtésére vállalkoznak: Bayer Antal, Dunai Tamás, Kasza Magdolna, Kellermann Viktória, Kertész Sándor, Pilcz Roland, Róka László, Somogyi György, Szalay Ignác, Váradi Gábor.

A Kaleidoszkóp – Trendek, tendenciák napjaink gyermek-képregényeiben című kerekasztal-beszélgetés vendégei: Szabó Zoltán Ádám, Kleinheincz Csilla, Lakatos István, Simon István

Képregényrajzólók, akik a helyszínen alkotás közben a látogatók számára megszólíthatók: Balogh Gergő, Csörnyei Márk, Fekete Dani, Kasza Magdolna, Lakatos István, Linka Szabolcs, Molnár Gábor, Nemes Annamária, Oravecz Gergely, Pádár Ádám, Pilcz Roland, Szalay Ignác, Szalma Gábor, Szebeni Péter, Vabrik Darina, Vadas Máté, Vörös Édua, az X-Embörök alkotói gárdája

A fesztivál idejére a képregénykiadók és -terjesztők is jelen lesznek kínálatukkal, biztosítva az újdonságok megtekintésének és megvásárlásának lehetőségét.

A rendezvényre hívogató plakáton sejtelmes erdőrészlet, amelynek közepén egy cakkos fülű, vélhetőleg sokat megélt fekete macska, orrán pápaszem és törökülésben ül egy töklámpás tetején. Kezében valami füzetke, talán egy képregény… Mellette ugyancsak okuláréban egy fekete varjú. A töklámpás mögül kikandikál egy rémületénél is kíváncsibb süni. Plakát: Somogyi Könyvtár / Pilcz Roland képregényalkotó

Előző sztori

Csúcsmodern oktatási rendszert fejleszt a Mozaik és az SZTE

Következő sztori

Megnyitja a kapuit a szegedi Florin a Modern Gyárak Éjszakáján