Novák Katalin: a diabétesz nem válogat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány azon dolgozik, hogy a diabétesszel együtt élő családoknak az életét megkönnyítse – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videójában, amelyben közölte azt is: a diabétesz világnap alkalmából figyelemfelkeltő kampány indul.

Az 1-es típusú diabétesz már a legkisebbeket is utolérheti, csecsemőkorban is lehet diagnosztizálni, és olyankor ez egy életen át végigkíséri a családokat.

Azon dolgozunk a magyar kormány részéről, hogy segítsük az 1-es típusú diabétesszel élő családokat

– hangsúlyozta a tárca nélküli miniszter, aki rámutatott: ennek érdekében lehetővé tették a legkorszerűbb eszközhöz való hozzájutást.

Mint mondta, ma már szinte teljeskörű állami támogatással lehet a legkorszerűbb inzulinpumpát és a vércukormérésére is alkalmas szenzort használni. Továbbá segítik azt, hogy az iskolában, óvodában a gyermekek minden segítséget megkaphassanak ahhoz, hogy a diabéteszüket gondozni tudják – utóbbihoz meg kell adni a szakmailag felkészült támogatást is a köznevelési intézményekben.

Ábra: MTI

Közölte, dolgoznak azon is, hogy a közétkeztetés a lehető legmagasabb színvonalon legyen elérhető a diabéteszes gyermekek számára. Megjegyezte azt is, ha szükséges a szülő otthon maradhat gyod-on a gyermekével.

A tárca nélküli miniszter felhívta a figyelmet: a diabétesz nem válogat, bárkinek a családjában elfordulhat, és sokat tehetünk annak érdekében is, hogy odafigyelve egymásra, segítsük a diabétesszel élőket Magyarországon.

Figyelemfelkeltő kampány indul a diabétesz világnapján, november 14-én. Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy sok diabéteszes él közöttünk, és ha odafigyelünk rájuk, akkor sokat tudunk segíteni nekik

via MTI / Kiemelt kép: Facebook

Előző sztori

Sorban nyerik az érmeket szegedi úszók az OB-n!

Következő sztori

A Szegedi Dóm Látogatóközpont szigorít a járvány miatt