/

Hollik: a kormány megvédi a rezsicsökkentést

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány megvédi annak vívmányát – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak robbanásszerűen nőttek, de a magyar kormány úgy döntött, megvédi a rezsicsökkentést. Ennek köszönhetően Magyarországon – egyedül az Európai Unióban – nem növekednek a rezsiárak. Ezt kellett kiegészíteni azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagok árának befagyasztása 480 forinton – ecsetelte Hollik.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, “a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre”, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

A szóvivő még megjegyezte, hogy Márki-Zay a benzinárral kapcsolatban egyértelművé tette, hogy semmilyen szociális komponenst nem tud elfogadni, ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra. 

Hollik szerint ez ismerős, hiszen a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is – “széttették a kezüket”.

A rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy “a hatósági árazás működik”. Az energiaválság közepette a legfontosabb, hogy megvédjék a rezsicsökkentést, akkor is, ha azt támadja a baloldal és Brüsszel is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nem csak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt a magyar energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak egyaránt.

A magyar energiapolitika pillérei a paksi atomerőmű, a hosszútávú gázmegállapodás Oroszországgal, az ország energiaellátása biztosított – tette hozzá.

A Fidesz vasárnap tartja tisztújító kongresszusát, amivel kapcsolatban szintén nyilatkozott Hollik. Ezzel kapcsolatban kiemelte: 2010-ben egy “romba döntött és csőd szélére juttatott országot” örököltek a baloldaltól, az elmúlt 11 évben azonban az ország talpra állt “és előre megy”.

Az elmúlt 11 évben visszaszorítottuk a munkanélküliséget, a minimálbér közel a háromszorosára nőtt, megvédtük az embereket a migrációtól és levertük a rezsiárakat is

– sorolta, majd hozzátette: “a Fidesz-kongresszus tehát arról szól, hogy készen állunk folytatni azt a több mint egy évtizedes országépítő munkát, ami alapján ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben”. Hollik István szerint a számok is azt igazolják, hogy a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott.

Hollik István elmondta azt is, 800 településről 1500 küldött érkezik a kongresszusra, ami azt is jelenti, hogy ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz-KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a  kormányzati stabilitást. Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. Ez ma Magyarországon megadatott.

via MTI

Előző sztori

Pádár Nikolett bronzérmes 100 méter gyorson!

Következő sztori

Ma lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa